Şaka gibi gol

Kupada yarı finale çıkmak ve 3.'lük için mücadele edilen Beşiktaş'ın derbiyi kaybetmesi Trabzon'a yaramamış. Aşırı rehavet ve ciddiyetsizliği futbol kaldırmaz.

Uğurcan Çakır gibi bir kalecinin böyle bir konsantrasyon kaybına hiç hakkı yok. Denswil'in ileriye baktığını görmesine rağmen, takım arkadaşınla göz göze gelmeden ona doğru pas atarsan, rakip de gelir boş kaleye golü atar. Sen de şaka gibi bir gol yer dünya çapında mizah konusu olursun. Üstelik skor 1-0'ken
ve Trabzonspor oyunda dengeyi sağlamışken yapılan böyle bir hata maçın da kopmasına neden oldu. Kısacası Uğurcan maçı Alanya'ya hediye etti.

Fatih Tekke'nin gelişiyle oyun anlamında çıkışa geçen Alanyaspor maça etkili başlayan taraftı. Özellikle kanatları iyi kullanan ev sahibi golü de erken buldu. Balkovec'in Visca ve Meunier'le dans ederek kestiği ortada Uğurcan ilk hatasını yaptı, Oğuz Aydın da golü buldu. Genç futbolcu fırsatçılığının ödülünü ilk yarıda iki kez aldı. Biraz dikkatli olsa hat-trick de yapabilirdi.

Trabzonspor ilk yarıda 19 kez ceza sahasında topla buluşmasına ve 13 şut çekmesine rağmen golü bulamadı. Meunier etkili çıkışlarına bu maçta da devam etti. Yine Visca ve Trezeguet'in ayağına bakan Trabzonspor'da Enis'in tutuk futbolu da skor bulamama sorununa tuz biber ekti.