Tarihi tokat

TFF'nin eline yüzüne bulaştırdığı bu tarihi fiyasko, cumhuriyetimizin iki temel direği Galatasaray ve Fenerbahçe'nin unutulmayacak duruşuyla Atatürk düşmanlarına karşı tarihi bir tokada dönüştü. Söz konusu Mustafa Kemal Atatürk'se bu ülkenin nasıl tek yürek olduğunu dün gece yine gördük. Bir önceki gün aynı masaya bile oturmayarak ortak basın toplantısı yapmayı kabul etmeyen Galatasaray ile Fenerbahçe, "Atatürk yoksa, Türkiye de yok. Biz de yokuz" diyerek Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk alerjisine gereken cevabı verdiler, olması gereken yerde tek yürek oldular.

Dünkü Süper Kupa rezaleti ile TFF artık fiilen bitmiştir. Mehmet Büyükekşi yönetimi, Suudi Arabistan'da son buldu. Aylar önce böyle bir anlaşmaya imza attınız. Peki bu anlaşmaya imza atarken organizasyon şartlarını hiç mi konuşmadınız, resmiyete dökmediniz Hani Cumhuriyetimizin 100. yılını Suudi Arabistan'da coşku ile kutlayacaktık Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını ne hakla zedelersiniz. Her şeyi elinize yüzünüze bulaştırmıştınız, dün tüy diktiniz. Bu kadar da olmaz denen ne varsa hepsini oldurdunuz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.

Paranon her şey olmadığını, tüccar kafasıyla iş yapılamayacağını, bu ülkenin değerlerinin, hassasiyetlerinin olduğunu defalarca burada yazdığımız için şimdi iki çift söz söyleme hakkını da kendimizde buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını Atatürk alerjisi olan Suudi Arabistan'da oynatmanın bedelini gördünüz. Atatürk'ün bir tişörtüne, dostluk ve barış içeren bir sözüne bile tahammülleri olmadığını gördünüz. Atatürk pazarlığının yapılamayacağını da Galatasaray ile Fenerbahçe size gösterdi. Sizin gösteremediğiniz duruşu onlar sergiledi. Bizim için tek süper şeyin Atatürk olduğunu artık dost da düşman da bir kez daha öğrenmiştir.