Atakan atladı, Trabzon attı

SALDIRI olayının ardından sessizliğe bürünmüş, ruhu da kaybolmuş Eryaman'ın. Kötü anılar eşliğinde maç yönetmek de maç oynamak da maç izlemek de zor geliyor.


PAS oyunu karakterindeki iki takım, benzer anlayıştaki iki hoca. Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu birbirini çok iyi tanıyor. Böyle olunca da kadro olarak daha iyi olan yani Trabzonspor istediklerini daha iyi yapıyor ilk yarıda.


ÖZELLİKLE Eren-Fountas kanadını kullanarak, soldan etkili gelen Trabzonspor bu ikiliyle gole yaklaştı.


PASLA çıkarken kaptırılan top başa beladır. 30. dakikada Ankaragücü hücuma çıkarken kaptırdığı topun bedelini ağır ödedi. Atakan kendini atmak yerine ayakta kalmaya çalışsa takımına golü yedirmeyecekti ama o alışkanlık haline getirdiği şeyi yaptı. Fountas'ın çevirdiği topta Bakasetas'ın şutu Visca'nın önünde kalınca, Boşnak yıldız sert şutuyla takımını öne geçirdi.


İKİNCİ yarıda çok fazla gömülen, rakibe çok fazla topla oynama şansı veren Trabzonspor vardı. Buna rağmen Ankaragücü bir-iki cılız pozisyon dışında Fırtına'yı zorlayamadı. Kısacası yalandan kurulan baskı sonuç vermedi. Trabzon ise kontra çıkışlar yapamadı. Bunda üretkenlikten uzak orta sahanın etkisi ve iki tarafın da fazla risk olmak istememesi etkiliydi. Oyunu zaman zaman riskler taşısa da Trabzonspor her şeye rağmen ayakta kaldı ve istediğini aldı.