Okullarda derin yoksulluk

Foto Galeri Video Galeri E-Gazete Gündem Ekonomi Spor Magazin Teknoloji Otomotiv Sağlık Yazarlar Resmi İlanlar Anasayfa Yazarlar Okullarda derin yoksulluk Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar Yaşar ÖZAY 18 Kasım 2023 00:01 Okullarda derin yoksulluk

Millî Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Meclis'te kabul edildi. Bütçe Meclise gelmeden önce, bakanlık, müfredatı değiştireceğini duyurdu. Gerekçe ise öğrencileri bilgi hamallığından kurtarmak. Çok doğru bir karar. Çünkü dünyada bilgiye ulaşım kanalları değişti. Artık her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay.

Ama bu güzel hareket nasıl yapılacak. İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Bütçede en büyük pay eğitime ayrıldı. Bütçe 1 trilyon 619 milyar 907 milyon 408 bin TL. Cumhuriyet hükûmetlerinin en büyük bütçesi.

Bu para nereye harcanacak. Eğitimde hangi sorunlar çözülecek. Aslında Millî Eğitim Bakanı herhangi bir okulun önüne gittiğinde bu sorunları duyacak ve gözleyecek. Nedense öyle bir çabası yok. Çünkü kafasındaki düşünce çok farklı. Ne duymak istiyor ne de görmek istiyor. Bunu nereden çıkarıyorsunuz diye bana sitem edebilirsiniz. Millî Eğitim Bakanlığı'nda göreve başladığı zaman içinde yaptıklarına bakarsanız kolaylıkla görebilirsiniz. Uzağa gitmeye gerek yok.

Öğrenciler beslenemiyor

Okullarda derin bir yoksulluk var. Öğrenciler beslenemiyor. Binlerce aile çocuklarının beslenme çantasına yiyecek bir şey koyamıyor. Fırından aldığı bayat ekmekle çocuğunu okula gönderiyor. Bu durumu dile getiren vekillerin sesini duymak istemiyor. Yüzde 90'ı İmam Hatip Çıkışlı olan Millî Eğitim Bakanlığı yöneticileri ve müdürler halkın açlık haykırışını nedense görmüyorlar. Makam odalarının şatafatından ve makam aracı sevdasından biraz tasarruf etseler bu sorun rahatlıkla çözülür. Binlerce öğrencinin karnı doyacak.

Okullarda büyük tehlike

Başka ve en önemli sorunsa uyuşturucu tehlikesi. Aileler çocuklarının uyuşturucuya rahatlıkla ulaşmasından rahatsızlar. Uyuşturucu satıcıları okulları satış merkezi yapmışlar.