Tek ses, tek nefes 'İstanbul Parlamentosu'nun seçimlerinde 'demokrasi' yoktu

CHP'de Genel Başkan değişti, PM, MYK değişti.

Değişimciler daha çok 'demokrasi, ön seçim' diyerek seçimi kazandı. Gelin görün ki, ilk uygulama hiç de öyle olmadı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra İBB CHP grubu, grup yönetimi ve ihtisas komisyonları seçim gündemi ile dün İBB Yenikapı Tesisleri'nde toplandı, ancak seçim yapılmadı! Daha önceden CHP İstanbul İl BaşkanıÖzgür ÇelikveEkrem İmamoğlutarafından hazırlanan listeler usulen CHP İBB Meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Açık oylamada 180 İBB Meclis üyesinden tek bir kişi itiraz etmedi, edemedi ya da tek bir üye hariçten aday olma cesaretini gösteremedi, Tüzükten gelen seçme ve seçilme hakkını kullanamadı. Parmaklar kalktı indi. Anlaşılıyor ki, bir üyenin bize telefonla söylediği gibi "5 yıl boyunca bizler konu mankeniyiz" diyerek en doğru tespiti yaptı. Biz de ona "Hayırlı olsun, her dönemde zaten böyle oluyor" dedik.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

CHP Tüzüğü açık, seçimler kapalı oy açık tasnif yöntemi ile yapılmak zorunda. Yönetmelik vaat edilen demokrasi gibi kâğıt üzerinde kaldı. Toplantıya hiçbir yetkisi olmayan eski CHP Grup başkan vekilleriDoğan SubaşıveTarık Balyalıda katıldılar. Bazı Meclis üyeleri bunu garip karşıladı ama bazıları da onlar tecrübeli siyasetçiler, belki 'danışmanlık yetkileriyle bulunuyorlar' dedi. Kağıthane'den aday gösterilen ancak kazanamayan,Mustafa Sarıgül'ün 20 yıllık danışmanlığı yapanTonguç Çoban'ın,grup toplantısına gelmesi dikkat çekti.

Bir önceki dönemde olduğu gibi Beylikdüzü ekibi Meclis grubuna ağırlığını koydu. Grup Başkan vekili ise bir önceki dönem grup yönetimi seçimini kaybedenÜlkü Sakalaroldu. Dikkat çeken bir isim de bir önceki dönemİmamoğlu'nun büyük bütçeleri olan İBB şirketlerinden sorumlu danışmanı olanErtan Yıldız(Bakırköy) yeni dönemde İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı oldu. Ekrem İmamoğlu'nun iştirakleri eski danışmanına teslim etmesi ilginç karşılandı.

İMAR KOMİSYONU SEÇİMİ

İhtisas Komisyonlarının en gözdesi her zamanki gibi İmar ve Bayındırlık Komisyonu idi.

Kimler mi seçildi: Bu komisyon üyeler açısından en cazibeli komisyon olarak kabul edilmiyor. Komisyona 'tecrübeli' bir üye kabul edilen, ancak her seçim döneminde "yorgunum, aday olmayacağım" diyen ve 'Gümüş yılını' yaşayan Mahmut Sedat Özkan (Küçükçekmece) ile köşemizde arkadaşlarının tanımıyla 'muameleci' diye adı geçmiş olanSebahattin Öztürk(Beşiktaş),Erkan Erdoğan(Beylikdüzü),Önder Turmuş(Kartal), Şişli Belediye BaşkanıResul Emrah Şahankontenjanından hiçbir siyasi geçmişi olmayan Şehir PlancısıElif Fındıkoğluseçildi. 8 kişilik komisyona AKP'den 3 üye daha seçilecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

GÜNÜNSÖZÜ

"BİR şehri imar ederken o şehirde yaşayan gençlerin ihya edilmesini ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz gençler imar ettiğiniz şehri imha eder." Turgut CANSEVER-Mimar, şehir plancısı, düşünür

Kadıköy'de iklim aktivistlerinin tarihi grevi var

KÜRESEL İKLİM ÇÖKÜŞÜNÜ ÖNLEYELİM

DÜNYAgenelinde iklim aktivistleri, 19 Nisan Cuma günü hükümetlere seslenmek üzere bir kez daha küresel iklim grevine çıkıyor. Türkiye'de de Youth For Climate Türkiye ve Genç İklim Hareketi, 19 Nisan Cuma günü Kadıköy İskele'de saat 18.30'da dayanışma içinde oldukları STK'lar, iklim hareketleri ve iklim aktivistleri ile bir araya gelecekler. Yarın 19.00'da buluşup Devridaim Enstitüsü'nde "Pankart Atölyesi" ile pankartlarını hazırlayacaklar.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İklim aktivisti gençler, İklimAdaletiŞimdi sloganıyla bir araya gelecekleri iklim grevi için çağrıda bulundu: "Son 10 ay içinde dünya çapında yaşanan rekor sıcaklar, ülkemizde de orman yangınları ve sellere neden olan aşırı hava olayları, özellikle Akbelen başta olmak üzere şiddeti açıkça görülen birçok eko kırım suçları, iklim adaleti talebimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Hükümetler ve büyük şirketler, yüksek emisyonların sorumluluğuna sahipken, küresel ısınmayı 1,5 derecenin altında tutmak ve iklim çöküşünü önlemek için gerekli olan adil küresel iklim önlemlerine daha fazla katkıda bulunmak zorundalar. Belediyeler için de stratejik planlarında iklim adaleti vurgusunu eklemeleri için bir çağrımız olacak.