SP'ye kadın lider adayı

Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlıktan ayrılacağının açıklamasından sonra Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na emekli öğretmen Leyla HacıosmanoğluNuhoğlu Doğan adaylığını açıkladı.

İlk kez bir kadın aday, SP'de lider adayı olduğunu açıkladı. "Bu kutlu mücadelede Hz. Muhammed Mustafa'yı sağıma, Gazi Mustafa Kemal'i soluma alarak yola çıkıyorum. Milli Mücadele pişman etmez" açıklamasını yaptı.

"Bizim evimizde Türklük de İslam da kana kana yaşanır. Rahmetli babam iyi bir Atatürkçü ve aynı zamanda iyi bir Müslümandı" diye ekledi.

Milli Nizam Partisi'nden bu yana bir ilk yaşandığını ve Milli Görüş geleneğinden devrim niteliğinde bir karar ile kolları sıvadığını anlatan Doğan'ın, "Şimdi sıra bizde hodri meydan" demesi parti çevrelerini heyecanlandırmış. Sakarya Üniversitesi'nden İlahiyat hocası Prof. Dr.Sait Doğan'ın eşi olan Leyla Hanım şu açıklamayı yaptı:

"63 yaşındayım, Cumhuriyet döneminin orijinal bir ailesinin ferdi kutsal olarak bütün değerlerimizi yaşadım. Babam 44'lü, Harbiyeli Albay M. Cemalettin Hacıosmanoğlu'dur. Babam Necmettin Erbakan Hocamızla da Milli Nizam Partisi'nde siyasete başlamış, aktif olarak 1977'de MSP'den İstanbul Senatör adayı olmuştu."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Leyla Hanım, SHPCHP'nin geçmişteki öğrenci lideri ve İstanbul İl Başkanlığı yapan Av. Bozkurt Nuhoğlu'nun kuzeni.

NE OLMAK İSTERSİNİZ

İNGİLİZ Büyükelçisi Jane Mariot'un İngiliz Avam Kamarası'na sunduğu 'Arap dünyasında eğitim' konulu raporda şöyle deniliyor:

"En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyor. İkinci derece mezunlar, iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunlarının yöneticisi oluyor. Üçüncü derece mezunlar siyasete yöneliyor ve siyasetçi olarak ülkenin birinci ve ikinci mezunlarına hükmediyor. Fakat eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak, siyaset ve iktisada katılarak, tahakküm ederek, onları mevkilerinden indiriyor, isterlerse öldürüyor. Gerçekten dehşet verici olsa asla hiçbir okula gitmeyenler din adamı oluyor ve herkesin kendisine itaat etmesini sağlıyor."

İbretle okuyoruz, ders alıyoruz.

İBB'DE ÜZÜNTÜYEYOL AÇAN GELİŞME

İBB'de 30 yıldır CHP Meclis üyelerinin yakından tanıdığı ve sevilen bir görevli olan İBB CHP Grubu Sekreteri Tülin Sayar'a kendisiyle çalışılmayacağının söylenmesi eski ve yeni meclis üyeleri tarafından büyük üzüntü ile karşılandı. Ancak gerekçe kendisine söylenmedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sayar saygın bir meclis üyesi ve CHP'li olarak grubun işlerini
ciddiyetle yürütmesiyle biliniyor.

İlginç olan AK Partili görevlinin değiştirilmesi isteğine karşın muhalefet kanadı odalarını terk etmediler ve görevine devam ettiriyorlar.

DİL DERNEĞİ'NİN 37'NCİ YILI ÖZDEN'E ADANDI

DİL Derneği'nin 37'nci yılı, 'Nereden baksa güzel, nereden baksan güzel' sözleriyle Atatürk sevdasını dile getiren ve 92 yıllık yaşamında adalet için savaşan, hukukçu, şair, yazın insanı, ödünsüz Atatürkçü Yekta Güngör Özden'e adanıyor.

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen ÇSM'de 24 Mayıs'ta 18.00'de 'Ustalara Saygı' etkinleri kapsamında gerçekleşecek olan 37'nci yıl kutlaması tiyatro sanatçısı Ali Nihat Yavşan sunumu, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner