Sorunları ortakkutlamaları ayrı

TÜRK-İŞ, DİSK ve Hak-İş bu yıl da 1 Mayıs'ı farklı illerde kutlayacak.

Milyonlarca emekçinin ortak sorunlarını siyasi iradeye gür sesle duyurması gerekirken Türk-İş Bursa'da, DİSK ve KESK İstanbul'da, Hak-İş Kocaeli'nde alanlara çıkacak.

Asgari ücretlinin, memur ve işçinin, çalışan emeklinin, üniversite mezununun, işsizlerin ve kadınların sorunlarını ortak sesle haykırması gereken emek örgütleri ne yazık ki bu yıl da ayrıştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bir süre önce Türk-İş ve Hak-İş genel başkanlarını ziyaret ederek '1 Mayıs'ı ortak kutlama' çağrısında bulunmuştu. Ne yazık ki karşılık bulmadı.

161 ülkeden 176 milyon emekçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) üyesi Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK'in ortak kutlamada taleplerini haykırmaları daha anlamlı olurdu. AYM'nin 'hak ihlali' kararına karşın, Taksim 12 yıl olduğu gibi bu yıl da emekçiye kapalı. DİSK ve KESK'in yaptığı girişimler sonuç vermedi, izin çıkmadı. Görünen o ki, Taksim'de sembolik kutlamaya izin verilecek, geniş katılımlı miting başka alanlarda gerçekleştirecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

1 Mayıs'ı Bursa'da kutlayacak en büyük işçi sendikaları konfederasyonu Türk-İş'in gündemi milyonlarca memur ve emeklinin yıllardır yakındığı yüksek vergi kesintileri olacak. Adil vergi sistemi talebi ve çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması haykırılacak. Şimdiden tüm emekçilerin, emeklinin 1 Mayıs'ını kutluyoruz. Şükrü KARAMAN

Özgür Özel'in katılacağı tren katliamı duruşması bugün

ÇORLU'DA KARAR BEKLENİYOR

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018'de meydana gelen, 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 317 kişinin de yaralandığı tren kazasıya ilişkin davanın karar duruşması bugün görülecek.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20'nci duruşmadan önce her zamanki gibi saat 09.30'da bir yürüyüş yapılacak.

Mağdur ailelerden Mısra Öz bir çağrıda bulunarak, "Biz davamızın peşindeyiz. Başka canlar yanmasın, başka aileler yok olmasın diye. Sorumluluğu olan mevcut sanıkların 'olası kast' üzerinden ceza alıp tutuklandıklarını görmek istiyoruz. 25 canın hesabını birlikte soralım" dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ÖZGÜR ÖZEL ÇORLU'DA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün CHP grubunda yaptığı konuşmada "Çorlulu annelerin haykırışına eşlik etmek üzere yarın (bugün) Çorlu'da olacağız, onları yalnız bırakmayacağız" açıklamasını yaptı."

MİDYEYE DİKKAT!

İstanbul Boğazı'ndan çıkarılan 30 farklı midye incelemeye alındı; yüzde 73'ünde mikroplastiğe rastlandı. Uzman isim uyardı: Boğaz midyesi yemeyin! Mikroplastik; DNA hasarına yol açıyor, karaciğerde lipit metabolizmasını bozuyor, böbrek dokusuna zarar veriyor. Testosteron düzeyini düşürüyor.

Çalışmayla ilgili bilgi veren öğretim üyesi Dr. Ayla Ünver Alçay, Akit'e diyor ki: "Doktora öğrencim Faruk Galyon bu çalışmayı gerçekleştirdi. Rumeli Kavağı'ndan, Sarıyer ve limandan işlem yapılmamış midye numuneleri alındı ve numuneler 30 gruba ayrıldı. Bu gruplarda mikroplastik olup olmadığı araştırıldı. Bu midyelerin ve mikroplastiklerin; mikroskobik görüntülerini de elde ederek uluslararası bir dergide yayımladık. Daha önce de başka bir Türk araştırmacının yine 2020 yılında yaptığı bir çalışmada mikro plastik belirlenmişti. Özetle midyeye dikkat!"

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

AYVALIK'A 2. SEYİR TEPESİ