İnşaat-demir işçiliği altın değerinde oldu

Bazı belediyeler kaynak işçiliği için kadınlara kurslar açıyor

SON yıllarda inşaat sektöründe işçi sıkıntısı yaşanıyor. Sıva, kalıp, demir veya kaynak ustası bulmak artık çok zor. Şantiye şefi 50 bin TL alırken, vinç operatörü 200 bin TL alıyor.

CNN'de konuşan Kadıköy'ün ünlü mimarı ve AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu arada yine aylık maaşı 100 bin lirayı bulan kaynak ustası sıkıntısını gidermek için bazı belediyelerin kurslar açması dikkat çekti.

Erkurtoğlu örnek verirken, "Şantiye şefine 50 bin lira maaş veriyoruz, kule vinç operatörü 200 bin TL maaş alıyor" dedi. "Boyacı, sıvacı, demirci, operatör. İnşaat işçileri altın değerinde. Sektörde iş çok ama işçi yok. Meslek okulları sayısının azalması, teşvikin olmaması. Meslek okullarını çoğaltmamız gerekir" diye konuştu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Günümüzde inşaat sektöründeki eleman sıkıntısı öyle bir hal aldı ki, usta maaşları beyaz yakalı maaşlarını solladı.

Erkurtoğlu, "Düz işçi bugün 2 bin lira günlük alıyor. Onların aylık maaşı 100 bin liraya geliyor" dedi. "İnşaat işçiliğinin olmazsa olmazı da şap ustaları. Günlük 2 bin TL yevmiyeyle çalışıyor buna rağmen şap ustası bulmak da bu sektörde çok zor" diye ekliyor.
GÜNÜN SÖZÜ
"Bugün kâğıt üstünde doğum günüm. Yıllarca önce kabullendik öyle de gidiyor. Böyle güzel bir gün için sakladığım sözlerin bir ikisini sıralayayım: 'İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki, yaşamadıkça yaşlanırlar.'

'Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir'. 'Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen, asla yaşlanmaz.' Faik KAPTAN
ÖZGÜR ÖZEL'E MEKTUPLAR
ÖZGÜR Bey bizi şaşırtıyorsunuz! Yakında tüm CHP'liler Zafer Partili olacak. Sacide TAKİPÇİ

ÖZGÜR Özel yüzeysel; Kemal Kılıçdaroğlu gizliydi. Hilal ÜLKÜM

GAFLAR kralı Özgür Özel, sinir uçlarımıza dokunan açıklamalarla sevincimizi kursağımızda bıraktı. Özel dini anlamamış, milleti mi anlayacak M. N.

HULUSİ Akar'a ayar çeken Özgür Özel'i istiyoruz. Filiz KAYA

ÖZGÜR Özel'in bugüne kadar ne yapmak istediğini kimse anlamış değil.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

SARI muhalefet Özgür Özel. Emir SAĞDIÇ

SIĞINMACI YASASI

ÖZGÜR Özel'e, Atatürk'ün Sığınmacı Yasası'nı sunuyorum. Türk soylu olmayanlar istediği yere yerleşemez. Anadili Türkçe olmayanlar müstakil mahalle kuramaz, işçi ve sanatçı kümesi oluşturulamaz. Ecnebilerin bir belediyedeki nüfusu yüzde 10'u geçemez.(Manisa'dan bir dostu)

ÇİĞ POLİTİKA YAPMAYIZ
ARAPÇA
'ya da diğer dillere de kanuna uygun muamele yapılmalıdır. Lüzumsuz Arapça tabela kirliliğiyle elbette mücadele edilmeli. Ancak kurallara uygun şekilde yapılmalıdır.