MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya geçtiğimiz hafta Cenevre'de Avrupa Parlamentolar Birliği 15. Genel Kurul toplantısına katıldı.
MHP Lideri'nin siyasette 'en yakın yol arkadaşlarından' olan Karakaya, Kıbrıs davası ile de çok yakından ilgili, duyarlı. Görevi icabı bir süre Orta Asya'da da yaşadı. 'Türk Dünyası'nın ve Bahçeli'nin duyarlılıklarını bilen ve temaslarını lideri ile paylaşan tecrübeli bir siyasetçi.
Bu açıklamayı niye yaptım...
Cenevre'de kürsüye çıkarak konuşan Rum Milletvekili Averof Neofytou, Türkiye'yi 'işgalci' diye nitelendirerek, 'aynı kafada olduklarını' bir kez daha tescil ederek şunları söyledi:
"Kıbrıs'ın 1/3'ü işgal atında, 200 bin Rum mülteci oldu. KKTC'nin eski lideri (Ersin Tatar) federasyonu reddediyordu. Ama Türk tarafı yeni bir lider seçti (Tufan Erhürman) ve yeni Cumhurbaşkanı BM Genel Kurul kararları neticesinde komünal federasyon temelinde çözüm bulmasını destekliyor."
Haberin DevamıVe haddini aşarak Kuzey'deki seçimden sonra Türk askerinin Ada'dan çekileceği, dünyanın 2026 yılında bir küresel sorunu daha çözeceği, sorun olmaktan çıkacağı mesajı ile 'siyasi fal' baktı.
TSK İŞGALCİ DEĞİLHATIRLATMASI
Rum Milletvekili Neofytou'ya cevap veren Mevlüt Karakaya da BM Güvenlik Konseyi'nin 1974 Barış Harekâtı'nı 'işgal' ve Türk askerini 'işgalci' olarak asla tanımlamadığına dikkat çekerek, "Kıbrıs'ta Türkiye 1960 yılından beri uluslararası anlaşmalar ile garantördür, taraftır. Bu seçimle Türk askerinin konuşlanmasının ilgisi yoktur. Türk askeri de yıllardır Kıbrıs'ta yaşayan her kişinin ve barışın teminatıdır. Türk askeri Ada'da olduğundan beri sıcak çatışma yaşanmamıştır" diye itiraz etti.
Bu tür konuşmalar bile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, çiçeği burnundaki Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'a KKTC Meclisi'nde alınan 'bağımsızlık' kararını deklare etmesini, yoksa 82 plaka ile Türkiye'ye 'ilhak' çağrısını daha iyi açıklamıyor mu
BAHÇELİ ANITKABİR'ENİYE GİTMEDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'sembollerle' konuşmayı sever. 29 Ekim törenleri için Anıtkabir'e gelmeyince 'Kıbrıs gerginliği mi' soruları sorulmaya başlandı. Üstelik Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan törende hiçbir MHP'li hazır bulunmayınca 'acabalar' çoğaldı.
Haberin DevamıBen de araştırdım. Devlet Bey bir grip geçirdiği için Anıtkabir'e gitmemiş. Malum Ankara'da salgın yaygın. Çeşme suyundan emin olmayanlar yemek, hatta diş fırçalamada bile damacana suyu kullanıyor ya...
Neyse Mansur Yavaş'ın yönettiği ABB ile ilgili su konusuna daha sonra geleceğiz. Kısaca Mevlüt Karakaya, Celal Adan dahil dört kişilik bir heyetle Anıtkabir'de hazır bulunmuş MHP heyeti, bu birincisi.
Peki Külliye'de niye tek bir MHP üyesi yoktu. Ankara'da yaşayan siyasi çevreler bilir.
Bahçeli'nin gitmediği hiçbir davete tek bir MHP yöneticisi gitmez.
Bahçeli'nin ve MHP'lilerin valiler kararnamesi ve kabine revizyonu ile ilgili bir tavrı yok; Kıbrıs seçimleri ile de... İlgilenenlere duyurulur.
 GÜNÜN HABERİ
 ATATÜRK'ün ideallerini genç kuşaklara ulaştırmak isteyen, 'Payidar' filminin vizyoner yönetmeni ve yapımcısı Görkem Uludüz, film gösteriminin 10 Kasım'da başlayacağını bildirdi.
TİCARETTE ZORLU DÖNEM
DÜNYA ticaretinin zorlu bir dönemden geçtiğini anlatan Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır, 2022 yılındaki 32 trilyon dolarlık dünya ticaret hacmi rekor olarak tarihe geçerken, 2025 yılında bu rakamın 25 trilyon dolar civarında gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.
Çandır: "

 
									 
								 5
									5