Tarla ile rafarasındakifiyat farkıaçılıyor...Fahiş fiyat nedir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ömer Bolat'a, "Sayın Bakan, son yıllarda iktidar sürekli fahiş fiyattan söz ediyor, siz de fahiş fiyattan söz ettiniz. Fahiş fiyat nedir" dedi.

Üreticinin ürettiği ürünün raftaki fiyatının artışına dikkat çeken Gürer şöyle konuştu: "Niğde, fasulye üretiminde ilk sırada. Tüccar tarlada- kuru fasulye - 30-35 lira aralığında ürün aldı. Bir markette şeker fasulyenin kilosu 40.2 lira. Yer fıstığı Osmaniye'de tarlada 30 liradan satıldı, üç harfli markette Mısır'dan ithal edilen kabuklu yer fıstığı 74.5 liradan satılıyor. Aksaray'da çerezlik ayçiçeğini tüccar ortalama 25 liradan aldı çiftçiden, Tarım Kredi markette dökmesi 99 liradan satılıyor. Süt inekçiliği yapan, sütü sağıp sanayiciye veriyor; süt ineğine bakan, sütü 12 liradan satıyor, rafta süt 40 liradan satılıyor. Bu fiyat farkları fahiş fiyat kapsamında mıdır

ANGUSLARA DIŞKI SIKILIYOR

Yurtdışından ithal edilen Angus cinsi hayvanların gemilerden indirilmeden önce üzerlerine sıvı dışkı sıkılarak hayvan ağırlıklarının ortalama 20 kilo artırıldığı iddia edilmekte ve ben gittim, yerinde gördüm, gerçekten hayvanın gözüne kadar dışkı sıkmışlar. Bunlarla ilgili ne yapıldı Son yıllarda şeker üretiminde şeker açığımız olmamasına rağmen ithalata gittiniz. Şu anda şeker ithalatının 2024 yılında yapılıp yapılmadığını da öğrenmek istiyorum."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İTHAL GIDADA GDO

Niğde Milletvekili Gürer ayrıca
"Yurtdışından getirilen ürünlerin GDO'lu olup olmadıklarının yönünde bir inceleme gerçekleştiriliyor mu Dahilde İşleme Rejimi kapsamında 2024 yılında hangi ürünler ithal edilmiştir, miktar ve tutar nedir Ne kadarı bu ürünlerden işlenerek ihraç edilmiştir, tutar ve miktarı nedir" diye sordu.

GAZETECİYE YAZARA YAYINCIYA BASKIYA HAYIR

TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçen ve Genel Kurul'a gelmesi beklenen torba yasa içindeki 'EtkiAjanlığı' düzenlemesi ile ilgili yasa teklifi dün geri çekildi. Altı meslek örgütünün (TGC, TGS, TYS, PEN Türkiye, DİSK Basın İş ve TÜRKYAYBİR) "Gazeteciye, yazara, yayıncıya baskıya hayır" toplantısı 15 KasımCuma günü11.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda yapılacak. Toplantıda toplumu sarsan her olayda gazetecilere, yazarlara, yayıncılara yönelik hedef gösterme, fiziksel saldırı, haksız,hukuksuzgözaltı ve tutukluluğaitirazlar gündemegetirilecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

MİLAS'TA ZEYTİNHASADI ŞENLİĞİ

- MİLAS Ticaret Odası başkanı Reşit Özer, Milas'ın geleneksel zeytin kültürünü ve zeytinyağı mirasını coşkulu bir atmosferde kutlayacak olan 10. Milas Zeytin Hasat Şenliği'nin 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Renkli festivalde Doç. Dr. Figen Çukur, Doç. Dr. Taner Dalgın, Doç. Dr. Emine Yılmaz ve Öğr. Görev. Bilgin Güner'in katılacağı 'Zeytincilik Sektöründe Gastronomi Turizmi ve Önemi' paneli yapılacak.

İTÜ MADEN DEKANI:MADENLER KAPATILAMAZ

'Milas Hüsamlar Yeniden Eski Maden Sahası Rehabilitasyonu' 511 alanı kapsıyor. Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük rehabilitasyon çalışması olma özelliği taşıyor. Projenin 2023 yılında başlayan pilot çalışmaları kapsamında da bugüne kadar 65 hektarlık bir alan rehabilite edildi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Arslan Narin, TÜRMES Projesiyle bu kapsamda 9 bin hektarlık alanda 20.7 milyon ağaç dikildiğini tespit ettiklerini söyledi. Eylem sahasına yakın dikimlerde yüzde 96'ya varan tutma oranı gerçekleştiğibildirildi.