Taksim emekçiye açılacak mı

Enson 2012 yılında kutlamalara izin verilen Taksim Meydanı, 12 yıldan bu yana emekçiye kapalı.

Emeği ile üretenler 12 yılın özlemini gidermek için yetkililerin izin vermesini bekliyor. AYM, DİSK ve diğer sendikaların başvurusu üzerine, 12 Aralık 2023'te aldığı kararda Taksim Meydanı'nda'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamaların engellenmesini'hak ihlali'olarak değerlendirdi. Yüksek Mahkeme, DİSK BaşkanlarıArzu Çerkezoğlu,Kani Bekove dönemin KESK Genel BaşkanıLami Özgen'in de aralarında bulunduğu başvuruculara 18'er bin TL manevi tazminat ödenmesini de kararlaştırmıştı.

DİSK, bu yıl 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlayacağını açıkladı. Genel BaşkanÇerkezoğlu, AYM kararı uyarınca 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamanın emekçinin yasal hakkı olduğunu bildirdi.

Ya en büyük işçi sendikaları konfederasyonu Türk İş ile Hak-İş ne yapacak Eğer, izin verilir, diğer işçi ve memur konfederasyonları da katılırsa emekçiler büyük coşku ile yılların ardından Taksim ile buluşacak. Gözler iki konfederasyonun saptayacağı tutumda. Hükümet ne yönde karar alacak bakalımŞükrü KARAMAN

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
'AVARA KASNAK' NEDİR
SİYASETadamlarının'Avara kasnak, Lagara lugara, Tencere tava hep aynı hava'gibi kalite kokan sözleri, bazı siyasetçilerin eseridir! 'N.. alırsın'diyen de vardır.'Avara kasnak'nedir Daha çok'işe yaramaz, faydasız iş veya kişi'demek için kullanılır. Sular durulunca, toz bulutları kalkınca daha iyi anlaşılacak bu söz! Bizim işimiz siyaset. Ama hukuk yoksa hayat da yoktur." Rifat SERDAROĞLU

YENİ BAŞKANLARA İLGİNÇ ÖNERİLER
HALKIN
nabzı nasıl tutulur Yalnız Kent Konseyleri değil TMMOB-BARO -SAĞLIK, STK'lar ile aylık danışma toplantıları yapılabilir.

Yüzde 100 oy alsanız bile sadece halkın değil tüm kamunun sorumluluğunu üstlendiniz. Doğayı kollamak Eskişehir örneği önceliğiniz olmalı.

Liyakat esası sizin yükünüzü azaltır ve başarıya götürür; İstanbul, Ankara örneği gibi.

Acil öncelikleriniz; caddelerde olanaklı her yere oturma birimleri tekli, ikili, üçlü yapılmalı. Çünkü her yaşta her an herkese gereksinim doğabilir.

Yaya yolları, bisiklet yolları düzenleyelim.

Kreşleri ivedilikle açalım.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kentin karar süreçlerinin ve operasyonlarının, dijitalleşmenin ve yapay zekânın sağladığı olanaklarla veriye dayalı yönetilmesi.

UYARI: Belediye yönetiminin adımlarını, projelerini hangi sistem, hangi makam, kim engelliyorsa halka bilgi veriniz; halk onun bedelini ödetir. Alaettin HACIMÜEZZİN İZMİR

BEDRİ BAYKAM'IN ANDIKLARI
RESSAM,
CHP ve FB'liBedri Baykam, bu halkın Cumhuriyetinin ikinci yüzyılında ilk yerel seçimini, Cumhuriyet'i kuran partinin kazandığını ve seçimlerden yüzde 37.8 ile birinci parti olarak çıktığını hatırlatan duygusal tweet'iyle dikkat çekti:

"CHP bu zaferi aynı zamanda bugünü göremeden aramızdan ayrılan tüm partililere, bütün Atatürkçülere, bütün demokrat yurttaşlara adıyor! Onların ruhları bu gece şad oldu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Aklıma annemMutahhar Baykamve babam Dr.Suphi Baykamgeliyor;Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Mustafa Ekmekçi, Ali Sirmen,Cumhuriyet yazı işlerindenMehmet Sucu, dayım eski Sarıyer Belediye Başkanıİhsan Yalçınve daha nice sayısız akraba, dost ve aydın geliyor. O kadar özel bir dönemin başlangıcı oldu ki, baharın ilk günleri!.."

BİLİYOR MUSUNUZ
MENZİLCİLER KAPIMA GELEMEZ
ADIYAMANBüyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeni seçilenAbdurrahman Tutdere'nin"Menzil cemaati benim kapıma gelemez. Belediyenin kaynakları Menzil'e değil halka gidecek"