SSK ve Bağ-Kur emeklisi yine üvey evlat

Merkez Bankası, enflasyonun bu yıl yüzde 29.86 düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Tutarsa bu yılın ikinci yarısında (temmuz-aralık) Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yüzde 11.3 civarında olacak. Buna göre ocak ayı başında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 11.3 oranında artış yansıtılacak. Memur emekli aylığına ise yüzde 11 toplu sözleşme zammı yapılacak, bunun üzerine yüzde 7.70 oranında enflasyon farkı eklenecek. Böylece memur ve memur emeklisine verilecek birleşik zam oranı yüzde 19.53 olacak. Memur maaşı ile memur emekli aylığında ocak ayı başında yine toplu sözleşme uyarınca ayrıca brüt 1.000, net 800 TL seyyanen artış yapılacak. Böylece en düşük memur emekli aylığına yansıtılacak zam oranı birleşik yüzde 23.72'yi bulacak. Yılbaşında ortalama memur emeklisi aylığına yüzde 22.9, ortalama memur maaşına ise yüzde 20.94 zam yapılacak.

Haberin Devamı

Tabii bu artışlar Merkez Bankası'nın tahmin ettiği 6 aylık TÜFE oranının gerçekleşmesi durumunda söz konusu olacak. Aksi halde aylık ve maaşlara yansıtılacak zam oranları ve hesaplamalar değişebilecek.

YILBAŞINDAN SONRA YÜZDE 11.3

Yılbaşında son 6 ayda gerçekleşmesi beklenen enflasyon oranında, yani yüzde 11.3 zam yapılacak SSK ve Bağ-Kur
emeklisi, dul ve yetimi yine mağdur olacak, üvey evlatlığı sürecek. Memur emekli aylıkları toplu sözleşme hükümlerine göre artırıldığından bu kitle avantajlı oluyor. Özellikle brüt 1.000 TL tutarındaki seyyanen artıştan dolayı 3 milyona yakın memur emekli aylığında ocaktaki artış, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak artışı neredeyse ikiye katlayacak.Şükrü KARAMAN
GÜNÜN SÖZÜ
ATATÜRK AKLI

"PARTİDE bir yanlışı, bir eksikliği gördüğünüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek son derece yanlıştır; mahsuru faydasından büyük olur."Mustafa Kemal ATATÜRK (CHP 3. Olagan Kurultayı-1931)

TÜRKİYE'DE 386 BİN MADEN RUHSATI VAR

GAZETECİ Hilmi Hacaloğlu, Doç. Oğuz Kurdoğlu'na soruyor:

- Türkiye'de kaç maden ruhsatı var

Çılgın bir yanıt geliyor:

386 bin.

Devam ediyor: "Gümüşhane'nin yüzde 93'ü madene ruhsatlı, Artvin'in yüzde 71'i, Kütahya'nın yüzde 92'si, Rize'nin yüzde 86'sı, Trabzon'un 77'si."

- Evet, ne diyelim:

Haberin Devamı

- Türkiye dev bir maden sahası... Madencilik lisansları peynir ekmek gibi dağıtılıyor.

- Bir kere kirlenmiş sular kalıyor, yok edilmiş ormanlar, zehirlemiş toprak, kirlenmiş hava kalıyor.

- Hani Lozan'da gizli maddeler vardı Yeraltı zenginliklerimizi çıkartmamıza izin vermiyorlardı.

- Hilmi Hacaloğlu: Ajda'nın bir şarkısı vardı; aslı Dalida ve Alain Delon'un parolası, 'Palavra, palavra, palavra...'

Peki ne demek gerekiyor!Hilmi HACALOĞLU

MESAJ PANOSU
- SEÇİLMİŞ İBB Başkan Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla kurulan Kent Lokantalarının 19'uncusu Ataşehir'de açıldı. İBB Başkanvekili Nuri Aslan "Kent Lokantaları Ekrem Başkanımızın halkçı belediyeciliğinin göstergesidir, 4 çeşit yemek; kredi kartına 70, İstanbulkart'a 60 TL'ye sunuluyor" dedi.

Haberin Devamı