Ne zaman açıklanacak Depremzede konut bedellerini soruyor

Gaziantep'ten Hatay'a giderken yolda iktidarın açıkladığı gibi çok sayıda yeni bina vardı, tabii bunların arasında yıkıkları da görüyorsunuz. Konteynerlere karşın hâlâ temizlenmeyen binlerce konut var...

Gaziantep'ten Hassa, Kırıkhan, Belen, Reyhanlı'ya kadar olan güzergâhtaki yapıların çokluğu dikkat çekiyor. Nurhak tarafında da öyle.

Nurhak'a giriş ve çıkış yollarında bu kadar ikinci el araç olur mu; minibüsten, kamyona, traktörden taksiye kadar. Nurhak depremden büyük hasar görmüş, o kadar da araç harap olmuş. Nurhak'ın Türkiye'nin ikinci el araç merkezi olduğunu söylediler. Araç pazarından dolayı ekonomik olarak daha toparlanmış gibi geldi bize Nurhak.

Kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuruyla ürettiklerini dünyaya tanıtmak adına 'HAYATHATAY'ın işlevini zaman zaman yazdık. Bu lojistik merkezinin araç konusunda bir pazar görevi yürüttüğü konusunda bir bilgi edinemedik. Hatay Valiliği'nden bu konuda açıklama yapılırsa okurlarımızı bilgilendirmek isteriz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

RAKAM HENÜZ BELLİ DEĞİL

Gelelim, depremzedeler için yapılan konutlara. Gaziantep-Kırıkhan üzerinden Hatay'a giderken, her yer baraka ile dolu, ama aralarda yapılan konutları ve siteleri gördük. TOKİ büyük bir beceriyle yapıları bitirmeye çalışıyor. Hepsi depremzedeleri mutlu edecek demek istemiyoruz, çok tartışmalar olacak. Yolda bir durakta ayran içmek için durduğumuzda bize pideler yaptı 50 yaşlarına yakın çiftçi-esnaf kardeş. Tepedeki dağın arkasında kendi köyü varmış, konutlar için "Biz köylüler için daha bir hareket yok" diyor. Beklentisi başlarını sokacak bir evmiş. Nitekim kurada şehir kontenjanından bir daire kendine çıkmış ama kafası karışık, köy kontenjanından hayvanlarını yetiştirmek istiyor. "Çünkü para kazanırım" diyor. "Deprem bölgelerinde ya da köyde bir ev kaça mal olacak" diye sorduk.

Hiç belli değil. Ona "1.5 milyon olur mu" dedim. O da öyle tahmin ediyor. Evlerin bazıları teslim edilmiş. Ama bedelleri henüz açıklanmamış. "Neden" diye sormamızın ardından cevabı patlattı.

MÜJDEYİ NE ZAMAN VERİR

"Abi bir de 'Gazeteciyim' diyorsun. Ramazan geldi değil mi 31 Mart'ta seçimler olacak. 3 günlük Şeker Bayramı 10 Nisan'da başlıyor. Bir iktidar 'müjde'yi ne zaman verir; seçim öncesi. Hesabını siz yapın."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Dileriz, seçimler iyi geçsin, işler iyi olsun, evler de çabuk bitsin, sağlıklı yaşam olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

"Hukukta ve yargıdaki sorunlar ve sıkıntılar, kendini enflasyon, kur baskısı, halkın fakirleşmesi gibi ekonomik sorunlar olarak da ortaya koyuyor." Mehmet GÜN

BİR BEŞİKTAŞ SEÇİM SOHBETİ

İMAR OLMUŞ'UZAY İSTASYONU'

BEŞİKTAŞ Bağımsız adayı Nasuh Mahruki sitelerdeki ziyaretlerini yoğun şekilde sürdürüyor. Önceki akşam Gazete Muhabirleri Sitesi'nde semt halkı ile görüşen Mahruki, kendilerini CHP'li olarak tanıtan bazı kişilerin vatandaşları ilan ettikleri toplantıya gitmeleri konusunda engellemek istediklerini anlattı. Mahruki bu arada kadın ekibiyle, kendisini dinleyenlere 'Uzay İstilası' adını verdiği EtilerAkatlar'daki Polis Okulu yerinde yükselen üç bloktan dev yapının krokisini göstermesi herkesi dehşette bıraktı. Bu binaların hacmi yanında Akmerkez binası 'kümes' gibi kalıyor. Bu imar izinleri emsal teşkil ederse Etiler, Akatlar ve Levent'in geleceğin gerçek Manhattan'ı olacağı konusunda büyük endişe olduğu anlaşılıyor. Bu yerlere imar verenlerin peşini bırakmamak gerektiğini anlatan Mahruki, "Bana CHP'nin oyunu bölecek diyorlar. Ben CHP'nin değil, Rıza Akpolat'ın oyunu düşüreceğim. Onun için çok çalışıyoruz. Liyakat sahibiyiz. Bizim mafyalarla işimiz olmaz" diye konuştu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu arada Yurt Parti Genel Başkan Yardımcısı İlkel Önel toplantıda, Sadettin Tantan'ın, Mahruki'yi desteklediğini açıkladı ve kendilerinin de Mahruki'nin toplantılarını izlediğini söyledi.

NEDİR BU AFİŞ KİRLİLİĞİ