Meral Akşener liderliği niye bıraksın ki... İYİ Parti kilit noktayı bekliyor

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti'nin ittifaksız 'hür ve müstakil' olarak seçime girmesinin siyasi sorumluluğunu üstlendiğini açıklamıştı Meral Akşener.

Eğer seçimlerde bir başarısızlık olursa da gereğini yerine getireceğini ifade etmişti. İYİ Parti seçimlerde büyük bir yenilgi aldı, barajın dibine çakıldı.

Özellikle İstanbul, Ankara ve Antalya'da CHP'nin adaylarına adeta savaş açmıştı ama kaybeden Akşener oldu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Akşener'in tüm aleyhte kampanyasına rağmen rekor oylarla seçimi kazandı. Akşener'in sağ kolu aynı zamanda eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul'da silindi. Yüzlerce sandıkta İstanbul ve Ankara'da İYİ Parti sıfır çekti. Görünen o ki Akşener'in yerel seçimlerdeki kararı İYİ Parti oylarını sıfırlamış.

Peki bunca başarısızlığa ve açık yenilgiye rağmen Akşener niye gereğini yapmadı Niye istifa etmedi İstifa etmeden ve yola devam edip etmeyeceğini açıklamadan alınan olağanüstü kongre kararı ne anlama geliyor Akşener, olağanüstü kongre kararıyla yeniden genel başkan olacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu arada kendine yakın çevresine de "Bakalım kim karşıma çıkma cesareti gösterecek" diyor. Aslında kongre kararıyla Akşener kendine muhalif olabilecekleri tasfiye ederek güçlü gelmenin yolunu arıyor. Hazine yardımı alan ve Meclis'te grubu olan İYİ Parti'yi niye bıraksın ki... Ayrıca önümüzdeki dönem muhtemel yeni anayasa girişimlerinde ilk başvuru adresi DEM ile İYİ Parti olabilir. Akşener, İYİ Parti'nin oylarını eritip sıfırlasa da Meclis'teki varlığıyla anayasa değişikliği sürecinde kilit bir role, öneme sahip olacak. Dolayısıyla bu sürecin getirilerini en iyi bilen birisi olarak Akşener asla İYİ Parti Genel Başkanlığı'nı bırakmaz. Partiyi bitirmek pahasına bu tavrını sürdürecek. Şu anda İYİ Parti'de herkes Meral Akşener'e karşı olmasına rağmen karşısına çok güçlü biri çıkmayacak-çıkamayacak!

Bakıp hep birlikte göreceğiz.

GÜNÜNSÖZÜ

"Hiçbir parti, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edemez." Osman BÖLÜKBAŞI

MENZİL'İN HİÇBİR ETKİSİ KALMADI

ADIYAMAN AYAĞA KALKTI

Turizm kenti, tarih kenti, baraj kenti, birlik ve dayanışma kenti olan Adıyaman, 1954'e kadar Malatya'nın bir ilçesiydi. Menderes, İsmet İnönü'ye oy gitmesin diye Adıyaman'ı 1 Aralık 1954'te vilayet yaptı. CHP Adıyaman'da sadece 1989'da belediye başkanlığını kazanmıştı. Daha sonraki yıllar hep sağ partiler Adıyaman'ı yönetti. Ancak 31 Mart seçimlerinde Adıyaman'ı CHP kazandı. Umarız ve dileriz bu mağdur kente yeni başkan yatırımlarda bulunur.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Soralım; Menzil'in belediye seçimlerinde etkisi oldu mu

Adıyaman halkı, genel olarak herhangi bir gruba mensup değildir. Dolayısı ile kendi tercihlerini kendileri yapmaktadır. Menzil'in Adıyaman sınırları içerisinde olması, Adıyaman'ın siyasi tercihine etki yapması söz konusu değildir. Yani Adıyaman, kendine özgün sosyolojik bir yapısı ile mücadelesine devam etmiş, birçok mağduriyete sabır etmiştir. Ancak sabrın, dayanma gücünün de bir sınırının olduğunu Adıyaman, 31 Mart'taki tepkisi ile ortaya koymuştur. Siyasiler, bundan sonra muhasebelerini umarız ve dileriz çok iyi yaparlar. Adıyaman kimsenin tapulu mülkü değildir.Dr. Ramazan TOPDEMİR - Akademisyen

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

EMEKLİNİN GÖZÜ TEMMUZ ZAMMINDA

16milyonu aşkın emekli, dul ve yetim, temmuz ayında aylıklara yapılacak zamma odaklandı. TÜİK'in mart ayına ilişkin TÜFE oranını duyurması ile yılın ikinci yarısında aylıklara yansıtılacak artış şekillenmeye başladı. TÜİK verilerine göre TÜFE ocakta yüzde 6.7, şubatta yüzde 4.53, martta yüzde 3.16 arttı. 3 ayda kümülatif yüzde 15.06 oranında gerçekleşti. Emekli şimdiden yüzde 15.06 oranında aylık artışını cebine koydu.