'Koşullarda sorun yok'
İmamoğlu'nun hukukçuları mahkemedeki gibi açıklama yaptılar
TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 1994 yılında mezun olarak aldığı İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü lisans diplomasıyla ilgili bir süredir gündemde tutulmaya çalışılan 'usulsüzlük' iddiaları ve ardından başlatılan savcılık soruşturmasıyla ilgili hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer ve İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan Saraçhane'de 'Olan Diploma' başlıklı basın toplantısı düzenledi. Halk TV'den yayınlanan açıklamada Sözüer "Hukuka aykırı davranışı olmayan bir insanla ilgili nasıl oluyor da bir soruşturma açılıyor" diye sordu.
Sözüer, "Koşullarda da sorun yok. İlan olmuş, başvurmuş. Daha sonra fakülteye başlamış. Derslere devam etmiş. Sınavları başarıyla geçmiş. Diplomasını almış. Yüksek lisansını almış. O zaman bu nasıl oluyor da Ekrem İmamoğlu bakımından bir ceza soruşturması, savcılık soruşturması haline geliyor" diye konuştu.
Haberin Devamıİmamoğlu'na yapılan özel bir ayrıcalık olmadığını, 51 kişinin bu koşulları sağlayarak İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yaptığını aktaran İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Onayın ardından Ekrem İmamoğlu 2 Ekim 1990 tarihinde İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'ne kaydını yaptırarak İstanbul Üniversiteli oluyor. İ.Ü. İngilizce İşletme'ye 2.sınıf öğrencisi olarak başlıyor" dedi.
İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ
Avukatların açıklamalarında bazı ifadeleri şöyle:
İmamoğlu'nun yatay geçiş yaptığı dönemde, mevzuatta yatay geçiş için tanıma ve denklik şartı getirilmiş değildir.
Böyle saçma bir iddiayı akıl ve mantıkla açıklayabilecek hiç kimse yoktur.
Aslında konu flu değil. Flulaştırılmaya çalışılıyor. Ya bu manipülatif haberler hukuka çok da uygun olmayan raporla bu konuda bir fluluk yaratılarak bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.
Sorunun yanıtını savcılar verebilir.
İmamoğlu'na 2019'dan bu yana altı tane dava açıldı. Baktığımız zaman halk tabiriyle ceviz kabuğunu dolduramayacak konulardan. Cumhurbaşkanlığı başvurusu yapıldı. Tekrar bunlar gündeme getiriliyor. Amaç diplomayı şüpheli hale getirip bunu engellemek mi
Savcılığın çağrı kağıdında atılı suç bulunmuyor.
Haberin DevamıAntalya'dan Kayseri'ye Türkiye'nin neresinde bir konuşma yapılırsa yapılsın nedense İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve terör dairesine gidiyor; basın konuları da...
Kural ve kaideler geriye yürümez.
Özetle, İmamoğlu'nun avukatlarının belgelere yanıt verirken "Tüm iddialar çürütüldü" demeleri ilginçti.
TÜRK HUKUKUNUN 'KUTUP YILDIZI'
ESKİ milletvekili Sabri Ergül, 1932 Niksar doğumlu olan saygın hukukçu Yekta Güngör Özden'in (93) yaşında fizik ve zihin olarak sağlığı yerinde olduğunu söyledi. Özden evinde düşme sonucunda kalça kemiğini kırmıştı. Başkent Hastanesi'nde kalçasına platin çubuk takılan ve iyileşme sürecinde bulunan Özden'in, çok kimsenin gıpta edeceği bir yaşamı var. Ergül diyor ki:
Yaşıtları onu 'neslimizin iftiharı' diye tanımlarlar. Öğrenciliğinde gençlik örgütlerinin tepe kuruluşu TMGTTürkiye Milli Gençlik Teşkilatı'nın başkanlığını yapan Özden avukat olarak Ankara Barosu'nda başkanlık görevinde de bulunmuştur.
Yekta Güngör Özden CHP tüzel kişiliğinin, İsmet İnönü'nün, Bülent Ecevit'in de vekaletini taşımış, gençlerin hem idolü hem de ücret almadan savunmalarını üstlenen avukatları olmuştur. Özden'in hem avukatlara hem de yargıç ve savcılara mesleki çalışmalarında rehberlik eden, 920 sayfadan oluşan 'Hukuk Rehberi' isimli her baskısı yenilenen dev eseri (9) baskı ile yüz bin adeti geçen sayıda basılmıştır.
Zamanı çok iyi ve verimli kullanan, kendisinden yardım isteyen herkesin sorunlarıyla ilgilenen, alçak gönüllü, sevecen ama mücadeleci, ilke ve kişilik sahibi Özden karşıtlarının bile saygı duyduğu 'hukuk abidesi' olarak nitelenen, iz bırakan bir değerdir.
Haberin DevamıSiyasetin, particiliğin en sert olduğu, liderlerin birbirinin elini zoraki sıktığı 12 Eylül 1980 öncesi dönemde, Ocak 1979'da Millet Meclisi'nde ve Cumhuriyet Senatosu'nda mevcut bütün parti gruplarının desteği ve nitelikli çoğunluk oyu ile Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen