CHP nereye gidiyor
ÖZGÜR Özel koltuğunu korumak için CHP'yi ateşe mi attı
CHP'de sular bir türlü durulmuyor.
Her gün yeni sorunla CHP çalkalanıyor.
CHP yönetilemiyor, CHP savruluyor.
'Tarihi başarı' ne oldu
CHP ateşe mi sürüklendi
Hal böyle olunca AK Parti kendisini mi toparlıyor.
Çıkış formülü karmakarışık!
CHP BU İSİMLERİ NİYE DEĞERLENDİRMİYOR
CHP 'Cumhurbaşkanı adaylığını' belirleme sürecine girdi. Aday süreci Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri etrafında geçiyor. Yavaş aday olmadığını açıkladı, İmamoğlu yargı dolambacına sarılıyor, Özel ise 'formüllerle' uğraşıyor. Çevremizde bir sürü ismin ortaya atıldığını görüyoruz. İlk baştan söyleyelim, genel başkanlık için 'aday' ismi ortaya atılan iki ismi öğrendik: İlki, daha önce parti için aday olarak ismi geçen Prof. Dr. Hurşit Güneş -nabız yoklaması yapıyor- diğeri de Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal... Keskin sözlerle adaylık ilanı dikkat çekiyor.
Haberin DevamıBu arada CHP içinde bazı grup ve isimler bize bir soru yöneltmişler:
"Gönderdiğimiz bazı isimlere köşenizde yer vermenizi ve Genel Başkanlığa 'Ne için bu isimler akla gelmiyor veya konuşulmuyor CHP, bu iki belediye başkanına mahkûm mu Biraz düşünülürse ve aranırsa Cumhuriyetçi, çağdaş, laik, düzgün, hırsızlık ve yolsuzluk yapmayan birçok isim bulunamaz mı"
Bu soruyu yöneltenlerin ilettikleri isimleri ciddiye aldığımız için bunları yazmak gerektiğini düşünüyoruz. (Gönderilenleri olduğu gibi aktarıyoruz)
"Haluk Koç, Gürsel Tekin, Nebil İlseven, Prof. Dr. Hurşit Güneş, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Nur Serter, Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz, İlhan Cihaner, Esfender Korkmaz... Parti içinden ve dışarıdan değerli insanlarımız da akla gelmeli. Bu arada dışarıdan önereceğimiz Cem Say ve emekli Amiral Cem Gürdeniz'i de sayabiliriz."
Yoksa, CHP'nin 1.6 milyon üyesi var demek kurucu partiye yakışmıyor. Yol haritasına bunları da katmak gerekiyor.
GÜNÜN SÖZÜ
- Bilimin, felsefenin ve hukukun kavram yapısının köklü değişikliklere uğradığı bir dünyada, 18. YY'dan kalma düşünce yapısı ve hukuk yöntemleriyle 'hukuk eylemek' ancak ve ancak 'Hükm-ü Karakuşi' hükümleri doğurmaktadır. Osman AYDOĞAN
Haberin DevamıAVUSTURYA KRİZDE
UZLAŞI YOK, 140 GÜNDÜR HÜKÜMET KURULAMIYOR
AVUSTURYA bir süredir krizde. Ülkede 140 gündür hükümet yok, yakın gelecekte de kurulacak gibi görünmüyor, ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyon yaşanıyor, o kadar borçlu ki AB'nin yakında Avusturya hakkında 'aşırı bütçe açığı prosedürü' başlatması muhtemel. Bu durum muhtemelen on yıllardır görülen en ciddi siyasi krizlerden biri. Bunları akşam Almanya'da Halit Çelikbudak ile telefonda sohbet ederken öğrendim. Uzun yıllardır Avrupa siyasetinin nabzını tutan Çelikbudak "Sonbaharda yapılan seçimde aşırı sağcı, popülist Özgürlükçü Parti en güçlü parti çıkınca siyaset altüst oldu" diyor.
Haberin DevamıEkonomi profesörü olan Cumhurbaşkanı Van der Bellen (81), 1997-2008 arası Yeşiller Partisi'nin de başkanıydı. Seçimden sonra "Hükümeti kurma görevini aşırı sağcı partinin liderine vermiyorum" dedi. Önce muhafazakârlar, Sosyal Demokratlar ve liberaller aylarca pazarlık ettiler olmadı. Bu kez görevi aşırı sağcı lidere gönülsüzce verdi. Muhafazakârlar, seçim vaatlerinin aksine aşırı sağcı parti ile görüştü yine olmadı.
UZLAŞMA İTİBARINI YİTİRMİŞ
Halit Çelikbudak, "Avusturya'daki ritüellerden biri de Cumhurbaşkanı'nın Hofburg Sarayı'ndan kırmızı duvar kâğıdı, altın süslemeler ve büyük bir saat bulunan bir odada TV'den halka seslenmesidir" diyor. 12 Şubat Çarşamba akşamı da konuşmuş. Aynen şöyle demiş: "Neden bu kadar zor, karmaşık Mecliste belirgin bir baskın güç yok ve büyük partiler arasında yalnızca birkaç puanlık fark var. Siyasi ortam giderek kutuplaşıyor ve farklı partiler çözüm yerine birbirlerine karşı daha uzlaşmaz hale geliyor."
Haberin DevamıNasıl bir uzlaşma sağlanacak Partiler görüşüyormuş ama Cumhurbaşkanı parlamentonun hoş göreceği yeni bir koalisyon veya azınlık hükümeti gibi bir uzlaşma imkanının olup olmadığını görmek istiyormuş.