CHP kongreye gidiyor: Ortak aklı unutmayın

CHP MYK aldığı bir karar ile kongreye gidiyor.

Bu karar geçen zamanın değerlendirilmesi için önemli. Geçen kurultayda PM ve MYK oluşturulurken gençleştiriyoruz diyerek parti yönetimi tecrübe ve ortak akıldan yoksun bırakılmıştır. Seçilen her arkadaş, ben duygusundan daha çok, biz anlayışına sahip olmalıdır. Akşamları televizyonlara çıkan kimi parti yöneticileri kombine bilet almış gibi her akşam o kanalda sürekli kendini anlatıyor.
Halbuki partiyi anlatması gerekir. Bir acemilik var. Şunu da demiyorum, Kamuoyunca bilinen yıpranmışlıklarıyla tanınan tipler de yönetimlerde olmasın. Önümüzdeki dönem bir seçim dönemi olacak o yüzden egosu tavan yapmış, evrensel düşünmeyen insan diye bir kaygısı olmayan kadroları bir yere taşımayın. Gölge kabine yöntemi başarı sağlamadı. Çalışma Bakanı'ndan, Sağlığa ve Milli Eğitime kadar tamamını değiştirin.

Haberin Devamı

Önümüzdeki süreç seçim dönemidir. Yeni bir PM, yeni bir MYK CHP'yi geleceğe taşır. Gençleştiriyoruz diyerek tecrübeyi ve aklı, kadro dışı bırakmak yanlış. Örgütleri bir kültür evi haline getirin, yeni kadrolarla 'idealist' insan kaynağına sorumluluk verin. Şu bilinen adamlar örgütlerden bir çekilsin. Yoksa o nutuklar içi boş yaldızlı sözcükler haline gelir.

Yılmaz ÖZDEMİR

BAL GİBİ PAYLAŞIM

2023 resmi verilerine göre, Türkiye'de bal üretimi 114 bin 889 ton iken 'arılı kovan' sayısı 9 milyon 224 bin 881 adettir. Türkiye'de arıcılık yapan işletme sayısı 100 bin 399 adet olup balmumu üretimi ise 3 bin 971 ton olarak kayda geçmiş.

Muğla, Sivas, Antalya, İzmir ve Ordu en fazla arıcılık işletme sayısına sahip illerimiz olarak ön plana çıkıyor. 'Türkiye Arıcılık Haritası'nda güncellenen verilerden birinin de bal ormanı sayısı olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında 750 olan bal ormanı sayımız 2023 yılında 796'ya ulaştı. Torosların Mersin kuşağı bölgesi binlerce yıl öncesi nasılsa şimdi de aynı şekilde doğal florasını koruyor" dedi.
Bakan Yumaklı, şu uyarılarda bulundu.

"Gıdamızla alakalı usulüne uygun üretim yapmayanları, sizlerin emeği olarak verdiğiniz paranın karşılığında taahhüt ettiği ürünleri vermeyenleri 2023 yılında ikaz ettik. 2024 yılı içinde de çok yoğun denetime başladık. Yakaladıklarımıza en ağır cezaları uyguladık, firma isimlerini ve markalarını afişe etmeye başladık. Bal da bunlardan bir tanesiydi. Son dönemde bu konuyla ilgili çok yoğun şikayet vardı. Yeni sisteme onları da dahil ettik. Bütün sektörü töhmet altında bırakmak doğru değil ancak milletimizin gıdasına, gıdayı güvenilir olarak elde etme hakkına göz dikenlerin hiçbir zaman gözyaşlarına bakmayacağız, gereği neyse yapmaya devam edeceğiz. Bal ile ilgili uygunsuzluk yapılan yerlerde şunu gördük, bal paketleme tesislerinde başka ürünler de üretiliyordu. Gittiğimiz zaman, 'Biz onu bal için kullanmayacağız, reçel yapıyorduk' gibi şeyler söylüyorlardı. Buradan bunun da duyurusunu yapmış olalım; bal üretimi yapanların başka işlere iştirak etmelerine izin vermeyeceğiz. Bal üretiminde Türkiye dünyada ikinci. Buradaki potansiyeli görüp vatandaşımızın emeğine göz dikenlere hiçbir zaman göz açtırmış olmayacağız."