CHP-İBB AŞ

CHP'nin 39 ilçe adayından 16'sı büyükşehir kökenli

İBBBaşkanı ve adayıEkrem İmamoğlu'nun 31 Mart için açıkladığı 39 ilçe başkan adayından 16'sının büyükşehir ile ilgili çeşitli birimlerde görevlendirme ya da siyasi yönden ilişkisi ve bağlantısı olduğu görülüyor. Bu ilçelerin Üsküdar, Sancaktepe, Eyüp, Zeytinburnu, Kağıthane, Pendik, Kadıköy, Sultanbeyli, Sultangazi, Esenyurt, Beyoğlu, Fatih, Sarıyer, Bakırköy, Çatalca ve Şişli olduğu ortaya çıktı.

CHP'de Malatya, Adıyaman, Balıkesir, Afyon ve Kastamonu milletvekilleri kentlerinin belediye başkanlıklarına aday oldular. Partiler arasında en çok milletvekilinin bu dönem aday olması dikkat çekiyor.

KASTAMONU'DAN CADDEBOSTAN'A

Harita mühendisiHasan Baltacı'nın ikinci kez milletvekilli seçilmesine karşılık -CHP'nin bir adayı uzun yıllardan bu yana ilk kez seçildi- Kastamonu Belediye Başkanlığı'na soyundu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu arada Kastamonu'da kulislere 'iki FETÖ'cü iş insanı' ile ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Bilgehan ÇaprazileKadir Tombul Kadıköy Caddebostan Plaj Yolu'nda aldıkları bir arsada konut yapımına başlamak istediler. Ruhsat almadan tabela astıkları arsada temel attılar. Ancak, ruhsatsızlık sorun oldu, Kadıköy Belediyesi'ne ruhsat için başvurdular, ancak başarılı olamadılar. Bu arada CHP'li milletvekili, şimdiki belediye başkan adayı olanHasan Baltacıve eski il başkanı ve PM üyesiHikmet Erbilginüzerinden'hamleler'yapılırken, iki ortaktanBilgehan Çapraz'ın CHP'den Kadıköy Meclis üyesi olmak istediği belirtildi. Kastamonu'dan, CHP Kadıköy İlçe BaşkanıAli Narinve yeni adayMesut Kösedağ'a'sızma'konusunda bilgi verildiği öğrenildi.

GÜNÜNSÖZÜ

"Suçu açığa çıkarmak suç olarak kabul ediliyorsa suçlular tarafından yönetiliyorsunuz demektir."Edward SNOWDEN

TEMSİLİYETTE ADALET DUYGUSU NEREDE

BALKAN VE TRAKYALI ADAY YOK

BİRtelevizyonda CHP'de adaylar neye göre belirleniyor, deniyordu.İmamoğlu'nun İstanbul'un 39 ilçe adaylarının biyografilerine bakarken, Trakya ya da Balkan kökenli hiçbir adayın olmadığı dikkatimizi çekti. Türkiye'nin asli unsuru sayılan bu bölge insanlarından'ilaç için'bir aday olmaz mı Hele milyonlarca Trakyalı ve Balkan kökenlilerin yaşadığı İstanbul'da. Burada ayrımcılık yaptığımız düşünülmemeli. Partiler kendi iç dengelerini düşünmelidirler aslında. Ama bu hassasiyetin olduğu görülmüyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Hele CHP'de kendisini'Selanikli'sayan bir Genel Başkan varken, bu durumu -kasıtlı saymasak da- göz ardı etmesi hiç hoş değil.

ÇANKAYA SİVAS AĞIRLIKLI

Bu konuyu işlerken, Ankara'dan bir email aldım. Aynı konuya değiniyordu."CHP Ankara Çankaya Belediye Meclis Üyeliği ön seçiminde seçilebilecek sıra olan ilk 20 içerisindeki 14 kişi Sivaslı kardeşlerimiz oldu. Bu durum temsiliyette adalet olgusuna sığmadığı gibi Ankara'da yaşayan ülkemizin diğer illerine mensup vatandaşlarımıza haksızlık ve görmezden gelmedir. Trakya ve Balkan camiasının önemli bir çoğunluğa sahip olduğu Ankara'da temsile olanak yok. Çankaya Belediyesi Meclis Üyeliği aday adaylığımı adaletli bir yarış olmayacağını bildiğimden ön seçime katılmayarak Genel Merkez ataması seçeneğini tercih ettim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı