İstanbullu hafızana sahip çık

2019 senesindeki belediye seçimlerinde İstanbul'u Cumhuriyet Halk Partisi adayı kazanınca "İstanbul yalana teslim oldu" demiştim. Geçen 5 yılda hep beraber gördük ki yalandan öte bir 'şeye' teslim olunmuş. İstanbullular'ın bizzat yaşadıkları ahvale sözlüklerde tam mânâsıyla karşılayacak kelime bulamadığımdan 'şey' demekle iktifâ ettim; Çaresizliğin böylesi!

Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başında olan 'Şey' katıldığı 2 programda kendisine, 2019 senesinde İstanbullulara vadettikleri sorulunca "Hatırlamıyorum" dedi! Şaka gibi değil mi Lâkin "şaka değil.

Programlardan önce kendisine sorulacak sorular verilmesine rağmen "Hatırlamıyorum" deme pişkinliğini göstermesi, yüzünün hiç kızarmamasına hadi gelin de siz sözlüklerden bir isim, bir sıfat bulun. Yok bulamazsınız, çaresizce "şey" deyip geçiyoruz.

"Şey", özel şoförü olmasa İBB'nin Fatih Saraçhane'deki merkez binasının yolunu da hatırlamaz. Yalnız burada hakkını vermem lâzım, başkanlık yaptığı 5 yıl boyunca işinin başında o kadar az durdu ki yolu hatırlamaması normal! En iyi tatil bölgeleri nerelerdir, en iyi kayak nerede yapılır diye sorduğunuzda göreceksiniz zihninin tıkır tıkır nasıl çalışmaya başladığını. Nerede tümsek var, en kestirmeye yollar hangileridir size tek tek anlatır. Burada da hakkını yemeyeyim, mevzu tatil olunca beyni 24 saat molasız mesaide.

Görev süresini, tatil dışında cumhurbaşkanı adayı olmak için harcadı. Adaylığı suya düşünce de kendini cumhurbaşkanı yardımcısı dedirtti; Program davetlerine "Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı Ekrem İmamoğlu" yazdıracak kadar şuur kaybı yaşamıştı. Kendisi 'hatırlamaz' ama Türkiye'nin en komik videoları sıralamasında liderliği zorlayan videonun başrol artistlerinden biriydi; Diğerleri eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Sağına Yavaş'ı soluna ise İBB "Şey"sini alan Kılıçdaroğlu onlara "Cumhurbaşkanı yardımcılarım" onlar da "Sayın Cumhurbaşkanım" diyorlardı. Sonrası mâlûm, Türkiye'nin zirvesine oturmanın hayalini kuran muhteşem üçlü Türkiye'nin en komik videosunu çekerek zirveye oturdular; Öyle veya böyle, nihayetinde oturacakları bir zirve buldular, tebrikler...