Çeyrek asırlık hasret diner!

Ünal Özüak yazdı...

NBA görmüş yedi isimle Riga'ya gelen, All-Star'ı Alperen'in rakibi dağıtan katkısıyla, sahanın iki tarafında pota altı etkisi mükemmele yaklaşan millilerimiz; ev sahibi karşısında, grupta ilk 2'nin kapısını ardına kadar açacak galibiyet alarak, madalya iddiasını ilk günden deklare etti. 25'te 15, yüzde 60 üçlükle dış isabet sıkıntımızın aşımını da yaşadık. Giderken "90 yıllık EuroBasket tarihinde sadece bir kez madalya aldık. O da İstanbul'da. Son madalya üzerinden 24 yıl geçti. Biz EuroBasket'e madalya almaya gidiyoruz" diyen Ergin Ataman'ın kararlılığının galibiyete büyük payı var. 2001'de 'Hu Ha Dev Adam' görkemini yaşarken maçların TV yayın yorumcusuydum. İlk ve tek altın madalyayı da 44 yıl önce 1981'de, Balkan Şampiyonası'nda ben milli takım yardımcı antrenörüyken almıştık. Akşamki gibi dingin ve özgüvenli oynarsak, bu kez de madalya müjdesini ben yazacağım.

Haberin DevamıGözden KaçmasınErgin Ataman: 'Tüm Avrupa'ya turnuvanın en iyi takımlarından biri olduğumuzu gösterdik!'Haberi görüntüle

BU YIL O YIL GALiBA

NBA yıldızı Porzingis, Bertans kardeşler ve Fenerbahçeli Zagars'lı kadrosuyla maça agresif girip baştan kopartmak isteyen ev sahibine gereken reaksiyonu Alperen'in şık sayılarıyla verdik. Açık alan sayısı bulamayıp sete yerleştiğimiz zaman dış atış yoksunluğumuzdan yararlanarak alan savunmasıyla Alperen'in verimini düşürmek için etrafını sarıp ilk şaşkınlıklarını atarak maça tutundular. Elleri ısınıp üçlük isabetlerini yükseltirlerken top ve ribaunt kayıplarımız ev sahibine yakın ara odaya gitme olanağı verdi. Üçüncü çeyrekte de ateşi yükseltmesine müsaade etmedik ev sahibinin. Kaptan Cedi'nin üçlükleri oyunu son çeyreğe bırakmadan kopardı. Dün Portekiz'e yenilen Çekya cuma günü rakibimiz olacak. Gövde gösterimize devam ederiz.