Geliyorlarsa ne zaman

Dünya dışı varlıklarla temas ihtimali artık gökyüzüyle sınırlı değil; okyanusların bu gizeme dahil olmasıyla, insanlık belki de kendini kalabalık bir galaktik sahnede bulabilir!

Geçen hafta sosyal medyada ABD'li kongre üyesi Tim Burchett'in, okyanustan 'yükselen' uzaylı varlıklardan söz ettiği cep telefonu videosu dolaşıma girdi. Başkent sokaklarında hızlı adımlarla yürürken "Belki binlerce yıldır buradalar, derin sulardalar" şeklinde ifadeler kullandığı görülen Burchett, donanma mensuplarından duyduğu sıradışı gözlemlerden bahsetti. Bunlar arasında, okyanuslarda dolaştığı iddia edilen futbol sahası büyüklüğündeki bir 'okyanus aracı' en çarpıcı olanı. Diğer yandaysa bu araçların hızlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar var. İfadelere göre suyun altında saatte yüzlerce mil hıza ulaşabilen araçların Dünya'da üretilme ihtimali yok. Orduların kullandığı en gelişmiş denizaltılar bile saatte 40-50 mil hızın üzerine çıkamıyorlar. Bunun 5-10 katı hızlara çıkıldığındaysa sualtında oluşan dirence dayanabilecek malzeme teknolojisinin dünyada bulunmadığı, yüksek hızlara çıksa bile aracın etrafında çok güçlü kabarcıklar yaratacağı ve gizlenmesinin çok zor olacağı kaydediliyor.

Haberin Devamı

ABD Kongresi'nde Tennessee, Knox County'yi temsil eden, milletvekili statüsündeki Tim Burchett'in yaptığı çıkışın zamanlamasıysa muamma. Cumhuriyetçi Parti mensubu olarak Trump'ın safındaki kongre üyesinin böyle önemli bir konuyu ayaküstü gündeme taşıması kimi çevrelerce 'gündem değiştirme ve dikkat dağıtma' şeklinde yorumlanıyor. Göreve gelmeden önce UFO dosyalarıyla ilgili çarpıcı ifşaat sinyali veren Başkan Trump halen beklenen düzeyde bir açıklama kaydetmedi. Etraflı düşünüldüğündeyse, böylesi bir açıklama tüm Dünya gündemini etkileyeceği için zamanlamasının çok doğru seçilmesi gerektiği anlaşılıyor. Ayrıca böylesi bir bilgi stratejik anlamda güçlü fırsatlar barındırıyor. Dünya dışı varlıklar ortaya çıkarsa, onlarla iletişime geçebilen, hatta çoktan geçmiş olan devletlerin belli bir üstünlük kazanacağı aşikâr. Öte yandan okyanusların da UFO hikâyelerine dahil olmasıyla birlikte, şayet olası bir temas gerçekleşirse kendimizi kalabalık bir galaktik ortamda bulmamız da olası görünüyor.

Haberin Devamı

UFO ifşalarının zamanlaması ve komplo teorileriyle bağdaştırılan açıklamalarda önemli bir ayrım noktası var. Bir olay komplo teorisi olarak yaftalandığında, hiçbir zaman olmamış ya da gerçekleşmeyecek bir hadise olma ihtimali her zaman mevcut. Ancak UFO'larla ilgili konular o kadar basit değil. Senatörlerin, kongre üyelerinin ve parlamentoya yakın isimlerin zaman zaman gündeme getirdiği UAP'lerin (Unidentified aerial phenomena-Tanımlanamayan hava fenomenleri) varlığı, Pentagon görüntülerinden antik tarihe kadar uzanan binlerce delille destekleniyor. Son yıllarda çoğalan görgü tanıkları, gökyüzündeki gizemli ışıklar, kameralara yakalanan ışık küreleri 'orblar', medyumluk yoluyla E.T.'lerden bilgi aktardığını iddia edenlerin çoğalmasıyla uzayda yalnız olmadığımız fikri kolektif bilinçte normalleşmeye başladı bile. Belki de yüzlerce yıllık 'uzaylılar var mı' merakı yakın gelecekte yerini 'uzaylılar ne zaman geliyor' sorusuna bırakabilir.

Haberin Devamı

UZAYDAN HABERLER

Bize kalbini açtı!