Geleceğe göz kırpıyorlar

Horladığınızda şişen yastık, köpeğinizin kalp atışlarını da kontrol eden akıllı tasma, sağlık koçluğu yapan ayna... Tüketici elektroniği fuarı CES 2024 yakın geleceğe göz kırpan teknolojik ürünlere ev sahipliği yaptı.

Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te televizyonlar, akıllı telefonlar ve yeni nesil bilgisayarlar adeta gövde gösterisi yaptı. Fuardaki sayısız ürün arasından en şaşırtıcı olanları ve yaşantımızı değiştirme potansiyeli taşıyanları seçtik.

HORLAMAYI ÖNLEYEN YASTIK:MOTİON PİLLOW

"Yastığım da yapay zekâyla çalışmasın" diyebilirsiniz ancak horlama problemine çözüm getirdiğini duyunca işler değişebilir. Hafızalı köpükle çalışan Motion Pillow, horladığınızı duyduğunda bir tarafını şişirerek başınızın yana dönmesini sağlıyor. Hava girişinin artması horlamayı azaltmaya yardımcı oluyor. Fiyatı 420 dolar
AKILLI TASMA:INVOXİA MİNİTAİLZ


strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Patili dostlarımızın şehirde veya doğada kaybolması derdi yavaş yavaş yok oluyor. Her tür tasmaya monte edilebilen Minitailz, evcil hayvanınızın nerede olduğunu göstermenin yanı sıra FitBit gibi çalışarak, nefesinin ve kalp atışlarının durumuna bakarak sağlığı hakkında genel bilgi de sağlıyor.

GÜNEŞ ENERJİLİ ARABA:SOLAR CİTY


Sadece güneş ışığından enerji üreterek yol alabilecek araç hayali yavaş yavaş gerçek olmaya başlıyor. Oyuncak araba sevimliliğindeki Solar City, güneşten aldığı enerjiyle tek seferde 20 kilometre yol yapıp yaklaşık 40 km hıza ulaşabiliyor. Normal elektrikli araç gibi şarj da edilebilen Solar City, büyük alana yayılan işletmeler veya küçük kasabalar için ücretsiz ulaşım hayalini gerçek kılabilir. Fiyatı 6.250 dolar

PİZZA SİPARİŞİ BİLE VEREBİLİYOR:RABBİT R1


Tamamen yapay zekâyla çalışmaya yönelik ilk cihaz. R1 en çok kullandığınız uygulamaları yapay zekâ marifetiyle sesli komutlarla yönetebilmenize imkân veriyor. SIM kart yuvası, kamerası ve dahili mikrofonu var ve bas konuş düğmesiyle aktive oluyor. CES sunumunda Rabbit'in CEO'su Jesse Lyu cihazın borsayı takip edebildiğini, Uber ile taksi çağırıp hatta pizza siparişi verebildiğini kanıtladı. 199 dolardan başlayan fiyatlarla mart itibariyle kargolanacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İSTEMEDİĞİNİ DUYMA:ORCAM

İşitme desteği sağlamak için geliştirilen OrCam Hear, yapay zekâyla güçlendirilmiş özel bir kulaklık. İnsan seslerinden konuşmacı profilleri yaratarak kalabalık ve gürültülü ortamlarda bu kişilerin seslerini izole etmeye yarıyor. Aynı zamanda belirli kişilerin seslerini susturma özelliğine de sahip. Yıl sonunda piyasaya çıkacak.

YÜRÜMEYE YARDIMCI ROBOT:WIM


Güney Koreli robotik firması WIRobotics tarafından üretilen WIM, bele ve bacaklara bağlanan robotik bir destek cihazı. Yürümek için gereken enerjiyi yüzde 20 oranında azaltıyor. Kullanıcısının daha uzağa gidebilmesini veya daha az yorulmasını sağlıyor. Sağlık analizi yapıyor ve tersi yönde çalışarak egzersiz aletine de dönüşebiliyor. Gelecek ay piyasada olması bekleniyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ÇALIŞIRKEN HEM SPOR YAP HEM TELEFON ŞARJ ET:LİFESPAN AMPERA


Uzun çalışma saatleri yüzünden spora vakit ayıramayanlar için ilgi çekici bir çözüm. Kondisyon bisikletiyle çalışma masasını birleştiren tasarım, yarım saatte ürettiğiniz enerjiyle ortalama bir telefonun yüzde 50 şarj olmasını sağlıyor.
Fiyatı 799 dolar

LÜKS EVLERE...

Ayna ayna, söyle bana...

Baracoda BMind


Yapay zekâ destekli akıllı ayna bir bakışta o gün nasıl hissettiğinizi söyleyebiliyor ve 'kişiye özel akıl sağlığı koçluğu' yapabiliyor. Yönlendirmeli meditasyonlar ve ışık terapisiyle ruh haline destek olan ayna, diş fırçalarken de cildinizin neye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. 500-1000 dolara satılacak.