Tempo ve partner

Bir takımın organizasyonunu orta sahası belirler. Bu alanı doğru profillerle donatırsanız, işin yüzde 50'sini çözersiniz.
Trabzonspor yaklaşık 1,5 sezondur orta sahada istediği kurguyu sağlayamadı. Sosa'lı orta sahada Ömür'ün, Hamsik'li orta sahada kısmen Berat ve yine Ömür'ün performanslarındaki kurgu ne kadar doğru ise Mendy'li orta sahada yanındaki oyuncu da o kadar önemli.
Mendy doğru bir profil ancak partneri Berat mı, bu maç için soru işareti! Berat veya Mendy'nin rollerindeki çakışmalar bariz ortaya çıktı.
Gelelim maça... Teknik Direktör Ömer Erdoğan'ın Alanyaspor'u özellikle deplasmanlarda ligin en iyi alan daraltan takımlarından biri. Trabzonspor'a da ilk yarıda o alanları hiç vermedi. Bordo Mavililer pas temposunu yükseltemediği için hücum girişimlerini ciddi pozisyona dönüştüremedi. Alanyaspor hem alanı iyi savundu hem de kontratak fırsatlarına sabırla bekledi. Nitekim ilk yarı 2-3 tane ciddi sayılabilecek fırsat yarattı.
Trabzonspor ilk yarı pasla rakibini delemeyince tıkandı, ki bu durum normal. Visca artık dribbling yeteneklerini neredeyse kaybetmiş.