Bu derbiyi lütfen 37'nci haftaya koymayın

Türkiye'nin en iyi iki takımı 180 dakika futbol oynadı, sadece 1 isabetli şut attı.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünde sevgiyle, saygıyla, özlemle anarak başlamak istiyorum bu satırlara. Bundan 1 asır önce hem çocuklara, hem gençlere birer bayram bırakma öngörüsüne sahip, bir gün sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin diyebilecek vizyonda bir öndere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Dün iki rekortmen takım izledik Seyrantepe'de. İki takımın topladığı 96 ve 99 puan, iki ekibin de kulüp rekoru. Bu puanlar, bundan önceki 65 sezonun tamamında şampiyonluğa yetiyordu. Bu sezon iki takımdan birine o rekor puan şampiyonluk için yetmeyecek.

Gözden KaçmasınDerbide Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe'den 15 yıl sonra bir ilk! İsmail Kartal'dan dikkat çeken başarı...Haberi görüntüle

FENERBAHÇE iŞTAHINI HiÇ KAYBETMEDi

İki rekortmen takımdan istediklerini sahaya daha fazla yansıtan taraf F.Bahçe'ydi. Maça önde baskıyla başladılar, 11'e 11 oynanan ilk 20 dakikada şutlarda 4-0, kornerlerde 2-0 öndelerdi. 10 kişi oynadıkları 70 dakika boyunca da mücadele iştahlarını kaybetmediler. Djiku atıldıktan sonra iki kişilik oynayan Fred başta olmak üzere büyük takım davranışı gösterdiler o 70 dakikada. Çok zor bir deplasmandan çok önemli bir galibiyet alarak son haftaya taşıdılar yarışı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

MANASIZ GERiLiMLER DÜN DE HAD SAFHADAYDI

Bir öneriyle tamamlamak istiyorum yazıyı... TFF, fikstürü çekerken derbi haftalarını manuel olarak önden ayarlıyor. Yani iki sezondur G.Saray-F.Bahçe derbisinin 37'nci hafta oynanması tesadüf değil. Bilinçli... Heyecanı artırmak, maçın daha da devleşmesini sağlamak gibi hedefleri var belli ki. Ancak ilk yarıdaki derbide hiçbir futbol oynanmadı, dün de manasız gerilimler vardı sahada.