Tekrar çift santrfor rüzgârı

Polonya'da Buksa-Urbanski, Sovenya'da Sesko-Sporar, Danimarka'da Wind-Hojlund, Sırbistan'da Mitrovic-Vlahovic ikililerini izledik.

Euro 2024'te ilk üç günü ve yedi müsabakayı geride bıraktık. Takımların yarıdan biraz fazlası, 14 tanesini seyretme fırsatı bulduk. Eğlenceli bir turnuva izliyoruz, yedi müsabakanın sonunda maç başına gol ortalaması 3'ün üzerinde seyrediyor. Yeşil zemine çıkan 14 takımın 12'si gol buldular. Gol bulamayan Hırvatistan'ın da tuhaf bir penaltı kaçırdığını not edelim. İlk üç günde 5 takım sahaya üçlü savunmayla çıktı, İskoçya, Macaristan, İsviçre, Polonya ve Sırbistan. Bu ekiplerin sadece biri, İsviçre sahadan galibiyetle ayrıldı ama sağlıklı bir değerlendirme yapmak için ilk müsabakaların sonunu beklemekte fayda var tabii. Büyükler Almanya, Hollanda ve İngiltere'nin çoğunlukla beşli duran savunmalara karşı çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyebiliriz. Bence dünün en dikkat çekici detayı ise aynı günde 4 ülkenin sahaya çift santrforla çıkmaları oldu. Polonya'da Buksa-Urbanski, Sovenya'da Sesko-Sporar, Danimarka'da Wind-Hojlund, Sırbistan'da da Mitrovic-Vlahovic ileri ikililerini izledik. 1990'lardan kalan bir turnuva günü gibiydi adeta!

strong class'read-more-detail'Haberin DevamıGözden KaçmasınChristian Eriksen'in inanılmaz hikayesi! 2021'de ölümden döndü, 2024'te yeniden doğduHaberi görüntüle

1990'LARI HATIRLATTILAR

Günün 1990'ları hatırlatan bir başka detayı da İngilizler'di şüphesiz. Yine bir turnuvaya favori olarak geldiklerine inanıyorlar. Yine oyuncu gruplarının Avrupa'nın en yeteneklisi olduğunu iddia ediyorlar. Ki en yeteneklilerden biri olduğu da kesin. Ancak yine ilk maçta Almanya'nın, İspanya'nın, hatta İtalya'nın yarattığı büyük takım hissini yaratamıyorlar.