Santos maçı 19:02'de kaybetti

Portekizli, öne geçerse skoru korumada ustadır ama bir derbide geriye düşerse...

Dolmabahçe'deki derbiyle ilgili 18:59'a kadar yapılan çalışmaların yüzde 90'ı 19:02'de çöpe gitti muhtemelen. Maç, Al Musrati'nin kendi kalesine attığı golle ikinci santrayı yaptı. Ve ikinci santradaki düşünceler, birinci santradakilerden farklı olmak zorundaydı. Özellikle Beşiktaş için.

Dün 19:02 itibariyle işlerin Santos'un istediği gibi gittiğini söyleyemeyiz. Maça adeta 1-0 yenik başladıkları için bir tutum farkı gerekiyordu ama Santos'un alışık olduğu, sevdiği, hazırlandığı habitat bu değil. O, kariyeri boyunca rakibi gol atmaya çalışırken araya sıkıştıran, rakibi ararken o bulan teknik adam olmakla yaptı şöhretini. Bir müsabakada skor ne kadar 0-0 devam ederse, Santos'un planlarını sahaya yansıtma ihtimali o kadar artar. Öne geçerse korumada ustadır. Ama bir derbide erken geriye düştüğünde başka bir düşünme biçimi gerekiyordu artık.

strong class'read-more-detail'Haberin DevamıGözden KaçmasınBeşiktaş - Galatasaray derbisi sonrası protokol tribününde olay çıktı! Hasan Arat'tan tepki: Bu rezalet nedirHaberi görüntüle

EGE, MUSRATi VE AMARTEY'DEN iYi

Beşiktaş için iki hücum planı göze çarptı dün: Galatasaray önde baskıya geldiğinde top derinde pozisyon alan Muci ile buluşturulacak. O da ya driplingle kaleye gitmeye çalışacak veya sağdaki Rashica'yı koşturacak. Zaman zaman Köhn'ün de pozisyon kayıplarıyla başardılar bunu. Ama son tahlilde Amartey-Al Musrati orta sahasının tutuculuğu ayak bağı oldu tüm takıma. Ben Demir Ege'nin oynadığı maçlarda ön libero rolünde Amartey'den iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Hatta bu ağır haliyle Al Musrati'den de.