Şansın büyük rol oynadığı bir satranç maçı

Lille takımının net bir oyun tarifi var. Biz bu oyun tarifine aşinayız: Genesio, Lyon'un başındayken Beşiktaş'ı da böyle elemişti.

Rennes'deyken Fenerbahçe'ye karşı da bu futbolu oynatmıştı. Lille takımının damarlarına da enjekte etmiş fikirlerini. Geriden pasla çıkma konusunda saplantılılar. Örerek, satır satır çizerek çıkıyorlar ileriye. Ön alan baskısını kırıp çıkarlarsa zaten geçmiş olsun! Pozisyon yaratıyorlar. Ancak geriden çıkarken elbette kusursuz değiller. Hata yapabiliyorlar. İlk maçtan da gayet iyi biliyorduk bunu.

LiLLE'iN PANZEHRi ÖNDE BASKI

Lille, Kadıköy'e Fransa'daki 11'inin ve oyun anlayışının aynısıyla geldi. Yine beşli savunma oynadılar. Yine sağ stoper Meunier, sağ kanat bek Santos ve sağ açık Cabella ana çıkış planlarıydı. Bu Lille takımının panzehri önde doğru baskı. Fenerbahçe dün ilk 1 saatte önde baskıya gitti ancak çoğunlukla bir sorunu vardı bu hücum presin: Önde pres yapan 6 oyuncuyla geri dörtlünün mesafesi, yani takım boyu çok uzundu.

strong class'read-more-detail'Haberin DevamıGözden KaçmasınFenerbahçe'de Jose Mourinho kariyerinde kötü bir ilk yaşadıHaberi görüntüle

BÜTÜNCÜL BiR PRES YOKTU

Bütüncül bir pres değildi bu. Hatlar kopuktu. Haliyle de Lille takımı defalarca kırdı bu yalancı baskıyı. Oysa benzer şekilde Fenerbahçe geriden çıkarken Lille'liler bütüncül bir baskı yaptılar.

Forvetleri presteyken, stoperleri de en azından orta çizgiye basıyorlardı. O yüzden de presten sonuç aldılar zaten.