Ocak ayının yıldızı Kerem Demirbay

F.Bahçe'ye 3 şut attı, Konya'ya karşı asist yaptı, Sivas'a gol attı, dün de oyuna hareket kattı.

Kayserispor enteresan bir takım. Belki de bir tez konusu. 2021-22 sezonu bittikten sonra iki transfer döneminde tahtaları kapalıydı. Hiçbir oyuncu alamadıkları gibi, Onur Bulut, İbrahim, Yasir, Bertolacci gibi isimleri kaybettiler. Bu yaz döneminde yasakları kalkmıştı ama rakiplerine nispeten az transfer yaptılar: Boa Morte, Hasan Ali, Kartal oynuyor yenilerden. Üstelik yazın Gavranovic, Mensah, Emrah'ı, kışın da Thiam ve Kemen'i kaybettiler.

KAYSERiSPOR TEZ KONUSU OLMALI

Transfer tahtaları açıkken zorlukla ligde kalabilen Kayserispor, kapalıyken muazzam sonuçlar aldı. Geçen sezonun büyük bölümünde Avrupa kupaları kovaladılar. Bu yıl da yukarıdalar, güvenli bölgedeler, ilk devrede Galatasaray'a çelme takmış, Trabzonspor'u yenmişlerdi. Bir yüksek lisans öğrencisinin pekala tez olarak çalışabileceği soru şu: Acaba orta sınıf kulüpleri aşağıya çeken esas şey, bu kadar transfer yapabiliyor olmaları mı Transfer yapmalarını engelleseniz daha mı iyi yönetilecek bu kulüpler

strong class'read-more-detail'Haberin DevamıGözden KaçmasınGalatasaray - Kayserispor maçında tartışmalı kararlar! İptal edilen gol ve penaltı kararı... | Fernando Muslera'dan tarihi başarıHaberi görüntüle

RECEP UÇAR'IN ÖNEMLi ROLÜ VAR

Elbette dün Galatasaray'ı çok zorlayan Kayseri'nin bu sezonki çizgisinde Recep Uçar'ın önemli bir rolü var. Galatasaray'ın son iki rakibi Konya ve Sivas'ın aksine dün geriden pasla, örerek çıkma stratejisini tercih etti Recep Hoca. Galatasaray'ın presini kırdıklarında özellikle sağdan etkili akınlar yaptılar. Sarı kırmızılılar da zaman zaman o presten sonuç aldı, hatta 29'da iptal edilen golleri de böyle bir Halil baskısıyla gelmişti. Ancak Galatasaray aynen Sivas'ta olduğu gibi dün Seyrantepe'de de ikinci devrenin ilk bölümünde atak sürekliliği konusunda sorunlar yaşadı.