Futbolculuk yıllarındaki teknik direktörünün dehasından etkilendiğini düşünüyorum.
Meslek hayatımda yorumcu olarak görev yaptığım ilk müsabaka, bir Reggina-Roma maçıydı. Sene 2005'ti. Kenarda Spalletti, sahada Montella vardı. Spalletti, o yıllarda Roma'da genellikle santrforsuz bir düzen benimsiyor, Totti'yi 9 numara rolünde kullanıyordu. Klasik santrfor Montella'yı pek oynatmıyordu, sonra da Premier Lig'e kiraladı zaten. Ancak Montella'nın o dönemde Spalletti'nin dehasından etkilendiğini düşünüyorum ben. Dün de zaten klasik santrforsuz oynadık; maça en uçta Yusuf-Barış'la başlayıp, Abdülkadir-Kenan'la bitirdik.
Gözden KaçmasınVincenzo Montella'dan kadro sözleri: Fikirlerim netHaberi görüntüleiKiSi DE 'YOĞUNLUK' OYUNU OYNUYOR
İki hoca da birer 'yoğunluk' oyunu oynuyorlar. Takım boyları kısa. Geriden pasla, rakibini üzerine çekip aniden oyunun yönünü değiştirmeye çalışarak çıkıyorlar. Öne kalabalık baskıya gidiyorlar, üçüncü bölgede pres yapıyorlar. İki takım da rakiplerinin tamamlayamadığı hücumların, etkisiz kornerlerin dönüşünde tehlikeli. Ancak İtalya'nın bizden farkı sette de etkili olabilmesi. Biz çoğunlukla geçiş kovalıyoruz. İtalya ise özellikle ikinci devrenin ilk yarısında sete yerleşerek de oynayabildiğini gösterdi bize.
strong class'read-more-detail'Haberin DevamıGözden KaçmasınLuciano Spalletti: Bizi etkiledi ve oyunumuzu bozduHaberi görüntüle

146