Terörle mücadelenin efsanevi komutanı Osman Pamukoğlu teğmenlerle ilgili soruşturmaya ne diyor..

Terörle mücadelenin efsanevi komutanlarından emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, daha önce yayımladığı 30'u aşkın kitabına ilaveten 2022 yılında "III. Dünya Savaşı" adlı eserini yazdı.

Kitap yayımlanmasından kısa süre sonra 30 ülkenin medya kuruluşlarında 408 kez konu edildi.

Rusya'da 144, Çin'de 82 haber yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Makedonya, Hollanda, Tayvan, Arnavutluk, Kosova, Ermenistan, Çekya, Sırbistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, İsviçre, Kırgızistan, Ukrayna, Vietnam, Kazakistan, Yunanistan, Romanya, Belarus, Letonya, Hırvatistan, Slovakya, Moğolistan, Polonya, Arjantin ve Tacikistan kitabın haberleştirildiği ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye'de de birçok basımı yapılan kitabın yazılışının üzerinden geçen zaman içinde "Büyük Savaş"ın olacağı öngörüsünü destekleyen hamlelerin arttığı gözlendi. Pamukoğlu'na göre; bunlar devam edecek. Bu arada Asya-Pasifik bölgesinde ABD lehine iki askeri ittifak yapıldı ve dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkesi olan Hindistan, yeni siyasi ve askeri koşullar nedeniyle ABD koalisyonuna katıldı.

Pamukoğlu'nun gerçekleşen bir başka öngörüsü ise, kitabın ilk bölümünde hassas ve kırılgan olarak söz ettiği Baltık, Doğu Avrupa ve Balkan hattının 24 Şubat 2022'de, Rusya-Ukrayna Savaşı ile kırılması oldu.

Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, bu akşam 20.10'dan itibaren Sözcü Televizyonu'nda ekrana gelecek olan ARENA'ya katılarak hem mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenlere yönelik disiplin soruşturması ve hem de dünya enerji rezervinin yüzde 65'ini bulunduran coğrafyamızda emperyalizmin yeni hamleleri konusundaki görüşlerini açıklayacak. Ayrıca "Rusya-Ukrayna savaşında neler oluyor", "ABD liderliğindeki Batı ittifakı Asya-Pasifik'te adım adım nasıl ilerliyor", "Ve en nihayetinde sıra Kıbrıs"a mı geliyor" sorularına cevap verecek

ARENA'nın ikinci bölümünün konuğu ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.