CHP'deki diri faylar!

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "DEM Parti" çıkışı sonrasındaki gelişmeler ana muhalefet partisindeki oynak zemini ve kafa karışıklığını bir kez daha ortaya koydu Özellikle de Genel başkanlık konusunda... Malum CHP'nin kurultayda seçilmiş bir görünür Genel Başkanı Özgür Özel var. Ama görünürde olmayan, daha çok da perde arkasındaki müdahalelerle "güç bende" diyen bir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekliği de söz konusu. Hangisinin yetkinlik ve etkinliği anlamındaki olgu ve algı ikilemi de ortada. CHP'nin kurultayda seçilmiş Genel Başkanı Özel, DEM parti kaynaklı Afyon krizini sürçü lisan diye geçiştirmeye çalışıyor, yeniden İBB Başkanlığına aday gösterilen İmamoğlu ise sert bir dille eleştirerek kendisine başka parti bulsun diye kapıyı gösteriyor Kime Kendisi gibi Parti Meclisi'nce belediye başkanlığına aday gösterilen CHP'nin TBMM Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar milletvekiline!.. Yani bir belediye başkan adayı olarak, sanki Genel Başkanmış gibi bağlı bulunduğu partisinin tepe yöneticisine ayar veriyor. Hem de bir patron edasıyla! Dolayısıyla CHP'de zaten var olan "partiyi kim yönetiyor", "İmamoğlu yönetiyorsa bunu hangi sıfatla yapıyor" tartışması hepten alevlenmiş durumda...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bunun da hem parti içi dengeler, disiplin açısından sıkıntı hem de insanların kimi muhatap alacakları anlamında şaşkınlık yarattığı da açık Mesela dün konuştuğum CHP'nin ağır abileri şöyle diyorlardı:

"İmamoğlu CHP'nin belediye başkanı ve adayı sonuç itibarıyla, diğeri de o partinin atanmış Türkiye belediye başkan adaylarından bir tanesi. Ayrıca partinin en üst düzey kademesinde görev yapan karar merciindeki grup başkan vekili. Yanlış bir cümlede kullanabilir ama sen böyle bir şey söyleyemezsin. Söylüyorsan da aslında bunu Burcu Köksal'a değil, Özgür Özel'e söylüyorsun demektir. 'Sen yönetemiyorsun ben böyle yaparım' diye... Çünkü o Grup Başkan Vekili sıfatıyla Özel'in adına görev yapıyor. Sıradan bir vekil değil. Öyle de olsa diyemezsin zaten. Varsa rahatsızlığın telefonla Özgür Özel'e ifade edebilirsin ama aleni bir şekilde ona ayar verip tehdit ediyorsun kapı dışarı ederim diyorsun."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Özel bu konuda pek bir şey söylemedi

"Çok yanlış. İmamoğlu'na 'kardeşim sen ne yapıyorsun' demesi lazım. Burcu Köksal sonuçta partinin üst düzey yöneticisi. Burada cevap vermesi ya da düzeltmesi gereken Özel'dir. Hem Burcu'ya niye kızıyorlar, Tanju Özcan HDP ile ilgili bunun daha ağırını söyledi. Orada hiç alınganlık gösterilmedi. Burcu Köksal'a gelince mi akıllarına geldi CHP'nin DEM partinin."