İki ayrı Galatasaray

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Samsunspor karşısında maça çok iyi başladı Galatasaray ve on bir dakikada skoru 2-0'a getirdi. Bu arada her iki gol de gerçekten güzeldi.
Ancak sarı- kırmızılılar 2-0'ı bulduktan sonra işler tamamen değişti. Galatasaray, oyun anlamında gerileyip oldukça kötü bir görüntü sergilemeye başlarken ev sahibi Samsunspor daha etkili olmaya başladı. Hücum zenginliğini eline alan kırmızı- beyazlılar, 15 ile 45 arasındaki bölümde Galatasaray kalesine yedi şut çektiler ve oldukça tehlikeli oldular. Fakat Muslera'yı geçemediler.
Sarı- kırmızılıların oyun olarak bu kadar gerilemelerinde erken bir dakikada 2-0'ı yakalamalarının getirdiği rehavet, defansta özellikle Davinson Sanchez özelinde kaybedilen toplar, hücuma çıkarken ikinci bölgede kaptırılan toplar ile ileride Kerem Aktürkoğlu ve Icardi gibi oyuncuların formsuzluğu neden olarak gösterilebilir.
Kerem Aktürkoğlu, net bir şekilde geçen haftaki Gaziantep FK maçının etkisindeydi ve son derece kötü bir performans sergiledi. Kerem'in bu ruh halinden bir an önce kurtulması gerekiyor. Tabii bir de basit oynaması lazım. Basit oynamak yerine fantaziye kaçması, kendisi için işleri daha da içinden çıkılması zor bir hale getiriyor.
İkinci yarıya da kötü başladı Galatasaray ve Samsunspor kısa süre içerisinde iki ciddi tehlike yaratmayı başardı. Bu pozisyonlarda da ev sahibi futbolculara geçit vermeyen yine Muslera'ydı.
Zaha'nın girişinden sonra hücumda biraz toparlandı Galatasaray. Samsunspor'un da hızı azaldı ve Cim Bom, ilk on bir dakikada bulduğu iki golle üç puana ulaşmayı başardı.
Barış Alper Yılmaz, hücum bölgesindeki diğer isimlere kıyasla daha çok ön plana çıktı. Torreira, her zamanki gibi takımın belkemiğiydi. Kerem Demirbay da bu maçta ona yardımcı olabildi.
Fakat Samsun deplasmanında elde edilen bu çok önemli üç puanda aslan payı Muslera'nındı. Her ne kadar sarı- kırmızılılar on bir dakikada iki gol bulmuş olsalar da kaleci Muslera, yaptığı beş net kurtarışla gemisini kurtaran kaptan oldu.