Kritik galibiyet

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Salı gecesi Manchester United karşısında tarihi bir zafere imza atan Galatasaray'da Okan Buruk, o maçın on birinden üç değişiklikle lige geri döndü Antalya'da. Angelino, Kaan Ayhan ve Tete'yi dinlendiren Buruk, Manchester'da sonradan oyuna dahil olup başarılı bir performans sergileyen Barış Alper Yılmaz ve Ndombele ile sakatlıktan dönen Kazımcan Karataş'ı sürdü ilk on birde sahaya. Fakat bu oyuncuların üçünden de beklediği verimi alamadı. Barış Alper Yılmaz, hiçbir varlık gösteremediği gibi aldığı topların çok büyük bir kısmını kaybetti. Ndombele, fiziksel olarak çok hazır gözükmedi. Kazımcan Karataş da Jehezkel karşısında çok zorlandı.
Esasen takımın genelinde Manchester United maçının etkileri vardı. Old Trafford'daki tarihi galibiyetin ardından Antalyaspor mücadelesine konsantre olmakta zorlanan sarı- kırmızılı futbolcuların, fiziksel açıdan da yorgunluk yaşadıkları görüldü.
Bu sezon ezeli rakibi Fenerbahçe ile çetin bir şampiyonluk yarışı yaşayacak olan Okan Buruk'un, bu maratonda bir dakikayı bile ziyan etme lüksü yok! Rakibini orta sahada karşılayıp bu bölgedeki baskı sonucu kazandığı toplarla hızlı çıkışlar yaparak gol bulmayı amaçlayan, kendi sahasında takım halinde iyi savunma yapan ve Galatasaray'ın pas kanallarını kapatarak oyun kurmasını engelleyen Antalyaspor karşısında Okan Buruk'un daha ilk yarı oynanırken Barış Alper Yılmaz'ın yerine Tete'yi oyuna alması, ikinci yarıya da Ndombele Kaan Ayhan ve Kazımcan Karataş- Angelino değişiklikleri ile başlaması gerekirdi. Oyunun çağırdığı Mertens'i Zaha ile değiştirmek için 60'ları beklemesi ise, futbolun yazılı olmayan teamülleri gereğiydi!
İkinci yarıya sadece Barış Alper Yılmaz- Tete değişikliğiyle başladı Okan Buruk ki, bu bile oyuna pozitif anlamda yansıdı. Nitekim Tete, daha 46. dakikada Icardi'ye yaptığı harika orta ile bir şeylerin değişeceğinin sinyalini verdi.
Gerçekten de ikinci yarıda daha iyi bir Galatasaray vardı sahada ve bu durum, 58'de skora da yansıdı. Okan Buruk, skor üstünlüğünü aldıktan sonra sürdü sahaya Mertens ve Kaan Ayhan'ı. Bunlar doğru ama geç kalmış değişikliklerdi. Jehezkel'in hallaç pamuğu gibi attığı Kazımcan'ı ise sahada tutarak büyük risk aldı. Nitekim bir kez daha kaçırdığı Jehezkel karşısında ikinci kez penaltıya sebebiyet verebilecek türden müdahalesinin hemen ardından oyundan çıkardı genç futbolcuyu Okan Buruk. Fakat Angelino'nun savunmasına güvenmemiş olacak ki, Nelsson'u oyuna dahil etti ve Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke çekti. Lakin, rakibin çok süratli geldiği sol kanada daha ağır olan Abdülkerim'i almak tartışılacak bir tercihti. Nitekim bu değişikliğin hemen ardından Antalyaspor, yine soldan gelen bir top sonucunda en net gol pozisyonunu yakaladı.