Mandacılar değişir mi

İnsansız hava araçları teknolojisinde tarihi başarılara imza atan Baykar Teknoloji şirketi Türkiye'nin gurur kaynağıdır. Baykar, Türkiye'nin başka ülkelerin ücreti karşılığında vermediği SİHA ihtiyacını karşıladı. SİHA'lar, yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede büyük bir ivme kazandırdı. Karabağ zaferinin kazanılmasında önemli rol üstlendi. Baykar, ürünlerini 34 ülkeye ihraç ederek hem ekonomik hem de siyasi bir güç kazanımına neden oldu.

Bu nedenlerle Bayraktar kardeşler milletimizin önemli kesiminden büyük destek görüyor. Ancak ideoloji gözlüklerini çıkaramayanlar her fırsatta Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşlere saldırıyorlar. Terörle mücadelede büyük başarılar kazandıran SİHA'ları ürettikleri için terör örgütlerinin ve destekçilerinin Bayraktarlara saldırmaları anlaşılabilir. Ancak CHP'li siyasetçilerin neden saldırdığı izaha muhtaç bir durum.

Saldırı yöntemleri olarak iftira, yalan itibar suikastını kullanıyorlar. Son saldırıda Baykar'a "İsrail'e jet yakıtı satmışlar" iftirası atıldı. Faaliyet alanı içinde yakıt satışı olmayan bir şirkete soykırımcı İsrail'e yakıt satma iftirası atılıyor. İftirayı atan kişi CHP'nin kampanyalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nda (İPA) görevli biri. Aynı kişi "Alevilerin de PKK'sı olmalı" yazısıyla terör örgütü propagandası yapıyor. Kişinin İBB ilişkisi nedeniyle Haluk Bayraktar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert tepki gösterdi. Haluk Bayraktar, İmamoğlu'na "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim" dedi. İmamoğlu, atılan iftirayı doğru bulmuyoruz, bu kişinin sözlerini kabul etmiyoruz diyerek meseleyi bitirebilirdi. Ancak Haluk Bayraktar'a dava açacağını söyledi.

Haluk Bayraktar'ın sert tepki göstermesinin nedeni daha önce de İBB üzerinden kendilerine iftira atılmasıydı. 2019 yerel seçimlerinden sonra Bayraktarların vakfına önceki belediye yönetiminin 41 milyon lira para aktardığı iftirası atılmıştı. İmamoğlu ve İBB bunun doğru olmadığını bildikleri halde 'böyle bir para aktarılmamıştır' demediler. Bayraktar kardeşler ancak mahkeme kararıyla bunun bir iftira olduğunu ortaya çıkardı.

Geçen yıl yapılan seçimlerde genelde savunma sanayimize özelde de Baykar şirketine yönelik olarak engelleme ve karalama kampanyaları yapılmıştı. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ABD'li bir savunma şirketine Atatürk Havalimanı'nı vereceğini söylemişti. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA karşıtlığı zaten biliniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ali Babacan, Baykar şirketine dokunacaklarını söylemişti. Bir kısım medya kuruluşu sahte belgeler üzerinden devletten teşvik aldıkları yalanını uydurmuştu. Bugün yapılan saldırılara baktığımızda Baykar'a yönelik sistemli bir saldırının belli bir odak tarafından yapıldığı anlaşılıyor.