İşgalci İsrail barbarlıkta sınır tanımıyor

İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımı üç aydır devam ediyor. Tarihin en barbar katliamları dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Her yeni günde vahşette sınır tanımayan vakalar ortaya çıkıyor. Savaş suçu olarak görülen vakalar bile Siyonist İsrail'in yaptıklarının yanında masum kalıyor. Akıl ve ruh sağlıklarını kaybetmiş İsrail askerleri insanlığı utandıracak ne varsa yapıyorlar. İsrail'in yaptığı katliamlar insanlık vicdanının kaldıramadığı bir acıya dönüştü. İsrail ise dünyanın taşıyamayacağı bir yük haline geldi.

Türkiye dünyanın diğer vicdanlı insanlarıyla birlikte işgalci İsrail'e en güçlü tepkiyi veren ülkelerden biri oldu. Milletimizin kahır ekseriyeti geçmiştin bugüne Filistin halkının yanında saf tuttu. Ancak son dönemlerde türedi bir grup doğrudan Filistin'e destek verenleri Arap destekçileri olarak nitelendiriyor. Mazlumun gözyaşının ırkı, rengi ve milliyeti olmaz. Necip milletimiz her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Milletimizin arasına nefret tohumları ekmeye çalışanlara milletimiz bir ve beraber olarak cevap vermiştir, bundan sonra da aynı cevabı verecektir.

İsrail vahşetinin 92 günlük ağır bilançosunu Gazze'deki hükümetin basın ofisi açıkladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 22 bin 722, yaralananların sayısı ise 58 bin 166 oldu. Katledilenlerin 10 bini çocuk, 7 bini ise kadın. Dünyanın herhangi bir ülkesinde bu kadar kadın ve çocuk katledilseydi dünya ayağa kalkar ve bu katliamı durdururdu. Ancak başta ABD olmak batılı emperyalist devletlerin katil İsrail'e destek vermeleri nedeniyle soykırım durdurulamıyor.

Gazze'de yaşanan soykırıma ilişkin şu veriler vahşetin boyutunu göstermeye yetiyor:

İşgalci İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 65 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırdı.

Gazze Şeridi'nde yaşayan 2,3 milyon kişiden 2 milyonu göçe zorlandı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 7 bin kişi kayıp.

326 sağlık çalışanı, 45 sivil savunma görevlisi ve 107 gazeteci katledildi.

53 sağlık merkezi ile 30 hastane bombalandı ve tamamen hizmet dışı kaldı. 121 ambulans kullanılamaz hale getirildi.

Yerinden edilme nedeniyle 400 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit edildi.

69 bin konut tamamen yıkıldı, 290 bin konut zarar gördü.

134 hükümet tesisi, 130 cami, 3 kilise, 94 okul ve üniversite tamamen yıkıldı. 295 okul ve üniversite ile 240 cami kısmen zarar gördü.

200 tarihi ve kültürel varlık yerle bir edildi