Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emekliler

Belediye seçimlerine sadece iki gün kaldı. Bu seçimin ardından dört yıl seçimsiz bir dönem başlayacak. Esasında geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden sonra Türkiye çeşitli meselelerine dair önemli planlamalar yaptı. 2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program ve 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ilan edildi. Mahalli idareler seçimlerinden sonra Türkiye ilan ettiği plan ve programlar çerçevesinde hedeflerine yürümeye devam edecek.

Dünyada yaşanan ekonomik sorunlar, savaşlar, göçler ve terör olayları ülkemizi de etkiliyor. Gazze'de yaşanan soykırım ile insanlık tarihinin en büyük suçları işleniyor. Türkiye soykırımın durması için her türlü imkanı kullanıyor. Bu nedenle bölgemizde istikrarlı bir ülke olma özelliğimizi artırarak devam ettirmemiz gerekiyor. Milletimiz belediye seçimlerinde oy kullanırken aynı zamanda küresel riskleri de dikkate alarak istikrardan yana oy kullanacaktır.

Dünyada yaşanan ekonomik sorunların etkisiyle ülkemiz özellikle son iki buçuk yıldır fiyat artışlarıyla mücadele ediyor. Fiyat artışları en fazla dar ve sabit gelirlileri etkiliyor. Hükümet dar ve sabit gelirlilerin aylıklarına mevzuatın ve toplu sözleşmelerin öngördüğünden daha fazla artışlar yaparak onları enflasyonun tahribatına karşı korumaya çalışıyor. Elbette en önemli mücadele fiyat artışlarının durması için yapılıyor. Bu başarıldığı takdirde dar ve sabit gelirliler için satın alma güçlerinin artması mümkün olacaktır.

Yapılacak belediye seçimlerinde sadece şehirlerin geleceği tartışılmıyor. Özellikle hayat pahalılığının en çok etkilediği kesim olan emekli maaşları seçimin gündemlerinden biri haline geldi. Emeklilerimizin Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve AK Parti'ye, parti ortalamasının üstünde destek verdiği biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da emeklilere özel önem verdiği biliniyor. Özellikle muhalefetin seçim dönemlerinde hatırladığı emeklilere yönelik son 22 yılda yapılan ilk uygulamalardan bazıları şunlar:

Emeklilere banka promosyon ödemeleri ilk olarak 2017 yılında başladı. Bu hafta başlayan uygulamayla promosyonlar asgari olarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenerek iki katına çıkarıldı.

Emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi ilk olarak 2018 yılında başladı. İki dini bayramda ödenen ikramiyelerden Ramazan Bayramı ikramiyesi 2 ila 5 Nisan arasında 3 bin lira olarak ödenecek.