Spora siyaset karıştıralım mı karıştırmayalım mı

6 Şubat'ta meydan gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma ve insani yardım sevkinde yaşanan aksaklıklar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının hükümeti protesto etmelerine neden olmuştu.

Tribünlerden "Hükümet istifa" seslei yükselirken, iktidar ve ortağı tezahüratlara tepki gösterirken, bazı taraftarlara da 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten dava açılmıştı. MHP Başkanı Beşiktaş üyeliğinden istifa etmiş, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tezahüratları "Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur" diyerek eleştirmişti.

Yaşananların üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden, yerel seçimler öncesi spor siyasete alet edildi. Hem de o dönem yaşananlara tepki gösteren AKP'nin eliyle...

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı ziyaret ederek, sporu siyasetin tam merkezine soktu. O dönem yayınladıkları bildiri ile "Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir" diyen Kulüpler Birliği Vakfı da söylemini unuttu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, ziyaret sonrası "Çetin bir seçim süreci başlıyor. Güzel bir yarış olsun. Sadece İstanbul'daki değil, Türkiye'deki bütün belediye seçimleri ilgili şehirlere ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Bakanımıza da bu çabalarında, bu yarışta başarılar diliyoruz. Allah yolunuzu açık etsin" diyerek sporu siyasetin uzağında tutamadı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise "Sayın bakanımın ben İstanbul'a bakış açısını ben çok iyi biliyorum. Gerek Emlak Konut'taki gerekse bakan olduktan sonraki görev çerçevesinde bunları konuşmak tartışmak fırsatımız oldu. Şahsi kanaatim, sayın bakanın İstanbul için bir şans olduğu... Faaliyetlerini özellikle İstanbul'un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim" şeklindeki söylemi ile neredeyse Murat Kurum için seçim çalışması yaptı.