Muharrem İnce'nin toksik CHP aşkı
Siyaset sahnesinde bazen öyle gelişmeler yaşanır ki, "Artık bu kadar da olmaz" dedirten cinstendir. Muharrem İnce'nin CHP'ye dönüşü de tam olarak böyle bir durum. Bir zamanlar "yavşak CHP" diyen, partisini kurup kendi yolunu çizen İnce, şimdi yeniden CHP saflarında. Peki bu dönüşün arkasında ne var
Muharrem İnce: "Gitti Gider" dedikleri adam nasıl geri döndü
2018'de cumhurbaşkanı adayı olarak CHP'nin yüzüydü. Sonra parti içinde kenara itildi, adeta "paspas" muamelesi gördü. 2023 seçimlerinde ise "kaset operasyonu"yla adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Memleket Partisi'ni kurdu, mücadele etti ama sonunda yine CHP'ye döndü.
Kılıçdaroğlu Faktörü: CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden etkin olma ihtimali, İnce'nin dönüşünü tetiklemiş olabilir. Belki de parti içindeki bazı kesimler, İnce'yi "denge unsuru" olarak kullanmayı planlıyor.
Finansal Çıkmaz: Memleket Partisi'nin ağır borç yükü altında olduğu iddiaları doğruysa, İnce'nin bu hamlesi bir "kurtuluş arayışı" da olabilir.
Peki, daha dün CHP'ye ağır eleştiriler yağdıran bir isim, bugün nasıl oldu da yeniden kapıyı çaldı Siyasetin acımasız gerçeği bu olsa gerek: "Yolun sonuna gelindiğinde, eski limana dönmek kaçınılmaz olabiliyor." Yalnız Özgür Bey'in hakkını teslim edelim, en zor dönemeçte yeni transferlerle partisine taze kan olmasa da, yakın kan grubundan ikmaller yaparak enerjiyi diri tutuyor.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ: "AFRİKALI ÖĞRENCİLER" ALGISI VE GERÇEKLER
Gelelim Karabük'teki üniversite tartışmasına. Sosyal medyada "Afrikalı öğrenciler ortalığı karıştırıyor, hastalık yayıyor" gibi iddialar dolaştı. Peki gerçek ne
Üniversitenin Rektörü Fatih Kırışık'la yaptığımız görüşmede, bu iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı.
Hastalık İddiaları: Karabük'te diğer illere kıyasla cinsel yolla bulaşan hastalıkların oranı ortalamanın altında.
Şiddet Vakaları: 2024'te sadece bir küçük olay yaşanmış, üstelik bu da medyada abartıldığı gibi değil.
Neden Bu Algı: Cumhurbaşkanı'nın Karabük ziyareti öncesi bu tür haberlerin patlak vermesi, manidar değil mi
Demek ki, "algı operasyonu" denilen şey tam da böyle işliyor. Birkaç sosyal medya hesabı, birkaç asparagas haber ve ortaya "gerçekmiş gibi" sunulan bir senaryo çıkıyor.
Türkiye'nin "Rahatlığı" ve Siyasetin Gündemi
Diğer yandan, Türkiye'nin dış politikadaki dinginliği dikkat çekici. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'la görüşmesi, İran-İsrail gerilimine rağmen sürdürülen diplomatik denge, ülkenin "rahat" duruşunu gösteriyor.
Oysa muhalefet cephesinde durum tam tersi. CHP'nin iç çekişmeleri, İnce'nin dönüşü, belediyelerdeki tartışmalar derken, siyasi gündem adeta bir "dizi senaryosu" gibi.