'Kızıl Goncalar, Kızılcık Şerbeti, Korkma Ben Yanındayım'

Üç dizi de her bölümünde yeni bir skandalla karşımıza çıkıyor.

Korkma Ben Yanındayım dizisinin ana teması, yaşadığı gayr-i meşru ilişki sonrası lise öğrencisi bir genç kızın hamile kalması..

Toplumsal felakete sebep olan evlilik dışı ilişkilerin çok küçük yaştaki iki genç üzerinden işlenen senaryosu, "soluk kesen hikaye" diye pazarlanıyor..

Defalarca gündem oldu. Toplumu ayağa kaldırdı, RTÜK'e şikayet yağdı ama engellenemedi.

Lise çağındaki gençlerimiz bu "soluk kesen hikayeyi" koca sezonda takip etti, etmeye de devam ediyor..

KIZIL GONCALAR

NOW TV'nin yeni sezon yapımlarından birisi Kızıl Goncalar..

Bu dizinin ana teması da tarikat ve cemaat mensupları..

Sola yakın, adlarına ilahiyatçı denilen Cemil Kılıç gibilerin "Gerçek hayatta yaşananların çok azı gösteriliyor" diye desteklediği dizi üzerinden tarikatlar, "münferit olaylar" temel alınarak insanların gözünde küçültülmeye çalışılıyor..

Tarikata bağlı Müslümanlar, "tacizci", "çocuk ve kadın döven", "baskıcı" gibi birçok haddi aşan kötü ahlakla yakıştırılıyor..

Dizinin ilk bölümlerinde kullanılan şu sözler, yapımın amacını özetlemeye yeten ifadeler barındırıyor:

"Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler, onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar, korku salarak ümit dağıtarak. Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir"

Milyonların bağlı bulunduğu ehl-i sünnetin kaleleri, İslam'a kin duyan, İslami değerlerin yaşatıldığı ortamlardan rahatsız olanlar tarafından algı operasyonlarıyla hedef alınıyor. Üstelik bu algı operasyonu, kanalın ABD'deki merkezinde bulunan üst kuruluşundan yönetiliyor..

KIZILCIK ŞERBETİ

Show TV'deki Kızılcık Şerbeti ise başka bir felaket. Dizide sözde muhafazakar karakterlerin hayatı işleniyor.

Yani hedef yine dindarlar..

Ortaya konulan senaryo, gayr-i meşru ilişkiler temelinde ilerliyor..

Kafalarında kurdukları tüm çirkin isnatları yine dindarlarla özdeşleştiriyorlar..

Son olarak da skandal bir Mustafa Kemal sahnesiyle gündeme geldi.

Toplumu kutuplaştırmayı hedeflediği açıkça gözlenen sahnede, sözde çağdaş bir kadın yeni görev yerindeki odasına Mustafa Kemal portresi asıyor. Portreye, muhafazakar gösterilen karakter eleştiride bulunuyor. Sözde çağdaş çalışan, "Bu portre burada sonsuza kadar kalacak" diye meydan okuyor.

Ortada olmayan gereksiz bir tartışma başlatılıyor sahneyle.. Bir kesim kışkırtılıyor.. Sosyal medyada bir anda gündem oluyor..

"Tacizci", "kadın ve çocuk döven", "zina eden" sözde muhafazakar karakterleri bir de Mustafa Kemal düşmanlığıyla ilişkilendirerek toplumun sinir uçlarıyla oynuyorlar..