En uzun uçuşla bumerang atışı

Türk Hava Yolları (THY), 1 Mart Cuma günü Türk havacılık tarihi için önemli bir eşiği daha aştı. İstanbul'dan Avusturalya'nın Melbourne kentine uçmaya başlayarak, dünyada 6'ncı kıtaya (130'uncu ülke) teker koydu. THY, Avustralya'nın sembolü olan bumeranglarda olduğu gibi bu yeni açılan hattın "geriye dönen gücünü" kullanacak ve bölgede hızla büyümeye oynayacak.

THY yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 19 saatlik Melbourne seyahati, THY'nin en uzun mesafeli uçuşu olarak da kayıtlara geçti. Daha önce rekor Meksika'daydı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İlk durağımız 'Changi'

Havalimanında bekleme süreleri ile birlikte Melbourne seyahatinde süre 24 saati buldu. İstanbul Havalimanı'ndan Boeing 777-300ER tipi uçak saat 17.30'da kalktı.

İstanbul'dan Singapur'a 10 saatte giden uçağımız dünyaca ünlü Changi Havalimanı'na inerek yakıt ikmali ve ekip değişikliği yaptı, 1.5 saat sonra yeni gelen yolcularla ve yeni ekiple birlikte Melbourne uçuşu başladı. İstanbul'dan gelen transit yolcular aradaki boşluğu, uçaktan inerek havaalanında geçirdi.

Singapur kalkışından 6.5 saat sonra Melbourne Uluslararası Havalimanı'na iniş gerçekleşti.

Melbourne yerel saati ile inişte ekran 20.30'u gösteriyordu. (Avusturalya saati Türkiye'den 8 saat ileride bulunuyor)

Peki Avustralya'ya İstanbul'dan direkt uçuş olacak mı "Evet."

THY'nin yeni siparişi ultra uzun menzilli A350-1000 uçaklarının gelmesiyle Avustralya'ya seferler İstanbul'dan direkt olarak yapılabilecek. Bu uçuşlar için en yakın tarih 2026 yılı olarak görünüyor. Direkt uçuş başladığında seyahat süresinin 17 saate düşmesi öngörülüyor.