Dünyada lider olacak!

Küresel çapta yeniden yapılanmaya imza atan Beko, güçlü markalarıyla Avrupa'da ulaştığı açık ara birinciliği, dünya liderliğine taşımak için hızlı adımlarla ilerliyor.Şirket, Türkiye'de Arçelik başta olmak üzere markalarıyla güçlü liderliğini sürdürecek.

Arçelik globalleşme stratejisi doğrultusunda dünya operasyonlarını "Beko" markası altında birleştirerek, 2000'lerde kullandığı "Bir Dünya Markası" sloganını zirveye taşımak adına yeni bir oluşuma imza attı.Türkiye'de Arçelik-Beko, İtalya'da Indesit, Güney Afrika'da Defy olmak üzere faaliyet gösterdiği bölgelerdeki tüm markalarını koruyarak yolculuğuna devam edecek olan şirket, Beko logosunu da yeniledi. Yeni dönemde Beko, 57 ülkede 121 iştiraki, 22 markası ve 55 bin çalışanı ile faaliyet gösterecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

1 Nisan itibariyle ABD'nin pazar lideri Whirlpool'un Avrupa operasyonlarını devralarak grubun 8 milyar euro'luk cirosunu 11 milyar euro'ya taşıdıklarını belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, böylece Avrupa'da açık ara birinci olduklarını, şimdi hedefin ilk 3'te yer aldıkları dünya pazarında 1 numaraya çıkmak olduğunu söyledi. Bunun için mesafe olduğu da kaydedildi.

Taçtaki pırlanta: Arçelik

Rahmi Koç'un "Koç'un başında bir taç var ise, taçtaki pırlanta Arçelik'tir" sözünden yola çıkarak, global büyüme yolculuğunu sürdürdüklerini güvenle hatırlatan Ebiçlioğlu; "Liderlik yolunda büyümek için hızlı adımlar atacağız. Bunun için kaynağımız hazır, nitelikli insan kaynağımız hazır, biz hazırız" dedi.

Whirlpool'un Avrupa'daki 39 iştiraki ve İtalya, Polonya, İngiltere ve Slovakya'daki 9 fabrikasını devralan Beko, bölgedeki mevcut 30 iştiraki ve 2 fabrikasını da eklediği yeni bir şirket kurdu. Hollanda merkezli "Beko Europe" adlı şirketin yüzde 75 hisse ile kontrolü Arçelik tarafında, yüzde 25 hisse Whirlpool'da olacak.

Whirlpool'un Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki faaliyetleri ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas'ta bulunan bağlı ortaklıklarının yüzde 100 hissesi de ayrıca Beko'ya devredildi. Beko Europe'un toplam konsolide cirosunun 5.5 milyar euro'yu bulması öngörülüyor. Beko Europe ayrıca Arçelik'in ve Whirlpool'un markaları, ürün portföyleri ve satış kanallarının birleşimiyle oluşan sinerjiden fayda sağlayacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Amerika sürprize açık

Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu, Afrika ile Asya pazarlarında ciddi adımlar attıklarını belirten Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, "Amerika işimizin en küçük olduğu kıta. Burada da büyüme için planlar yapıyoruz" diyerek; gerek yeni satın alma, gerekse gelecekteki hamleler adına önemli bir mesaj verdi. Satın alma tarafında Avrupa'da başka bir marka düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Bulgurlu, nüfusu büyük mevcut pazarlarda da güçlü büyüme bekliyor. 3 yıldır durgun olan Avrupa pazarında da ikinci yarı ile hareketlenmenin başlamasını öngörüyor. Bulgurlu, "Büyüme için ciddi fırsatlar var. Ayrıca katma değerli yeni işlerle de büyümemizi güçlendireceğiz" dedi.

İşte Beko'nun 22 markası

Arçelik, Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar. ( Bölgesel kullanım hakkı var.)

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Borsa İstanbul'da yola devam

Türk borsasında halka açık ana şirket "Arçelik A.Ş." ismini koruyacak. Kurumsal marka Beko olacak.

2023'te konsolide gelirini 8 milyar euro'ya çıkardı.

Şirket, yıllık bazda net kârını yüzde 20 artırarak 8.4 milyar TL'ye taşıdı.

Beko kurumsal markasının logosu koyu mavi tonunu içeriyor. Tüketici markasındaki kullanımından daha büyük bir fontta kullanılan B harfi, büyümeyi ve kapsayıcılığı simgeliyor. Modern tasarımlı logo, tüketici marka mirası ve değerlerine sahip çıkıyor.

Global çapta satın almalara imza attı