Kötülük, iyilikten daha hızlı bulaşıcıdır...

Yandaş, gerçeğinde zararına, sermaye ortaklıklarına çok farklı yollardan zenginlik sunulanlar çok ağırlıklı Saray'ın hizmetinde. Zorlu koşullarda da olsalar, sınır tanımayan iletişim teknolojilerinin de katkılarıyla susturulamayanlar. Güncel haberler ağırlıklarıyla değerlendirildiğinde, ortalıkta dolananlarda ne kadar çok kopyacılık artmış ayırımında mıyız Eğitimleri, birikimleri tartışılamaz sunucuların yerinde olmak istemezdim. Aynı haberin sayısız kez benzer cümle, yorumlar da eklenmiş olarak sunulmak zorunda kalınmasına dayanabilmek zor olmalı.

En zoru, moral bozucu olanı ise kötülüğün üzerinden yansıyan gelişmelerin, olayların, iyilik üzerinden yaşananlara karşı giderek fark yapıyor olması değil mi Meydan kötülere terk edilmişçesine yaşananların, pervasız, sınır tanımaz boyutlarda yaşanıyor olması, artışının, düzenin çarklarının işleyişinin kötü ellerde olmasının sonucu olduğunu bilmek yetmiyor. Kötülük bulaşıcılığı ile, geçmişten saygı duyup, sevdiklerimize bile yapıştığına tanıklık ede ede, ünlü, marka olmuş, hayranlık duyduğumuz isimleri de içine çekmişliğine tanıklık etmekte olduğumuz günleri yaşıyoruz.

Onları bilemem ama, bir zamanlar saygı duyduğumuz, sevdiğimiz insanların bulaştıkları kirlilik haberleri karşısında, içinizin sızladığı anlar olmuyor mu "İnsanların yüzüne nasıl bakacaklar Yüzleri kızarmayacak mı Ailelerine nasıl açıklama yapıyorlar" türünden sorgulumaları, "İnsan gibi insan kalma çabası içinde olanlar" yapsalar dahi, kimilerinin çocukların bile kanmayacakları gerekçelere sığınmaya çalıştıklarını gözlemliyoruz.

Güncel yaşananların ağırlığı üzerinden bu genelleme girişiminden sakın ola ki, geleceğe ilişkin karamsar olabileceğim gibisinden bir sonuç çıkmasın. Tam tersi kötülük düzeni bu kadar ayna gibi açığa çıktıktan sonra, insanoğlunun yaşamını sürdürebilme duygularında dipten gelen bir dalga gibi uyanış kaçınılmazdır. Diğer canlılar için acımasızlık kimileri için kolay görünse de yaşamın sürdürülemez noktalara, diplere çekildiğini algılamak, insanoğlu için güçlü bir uyarıdır. Utanmayı bilen erdemlilerden sadece söz etmiyorum. Her tür kirlilik içinde kendi yaşamını sürdürmeye niyetli olanların da büyük çoğunluğunu sarsan yeni gerçekliklerimiz var.