Halkbank'tan kadın girişimcilere 20 milyar TL'lik finansman

Halkbank, "Üreten Kadınlar Yarışması"nın bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2024 için ayırmayı planladıkları kaynağın 20 milyar TL'den az olmayacağını, birinciye ise en az 1 milyon TL vereceklerini açıkladı.

Halkbank, 2021 yılı Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediği Üreten Kadınlar Zirvesi ile çıktığı yolculukta organize ettiği Üreten Kadınlar Yarışması'nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ilk günden itibaren sahiplendiği projenin kapsamı her geçen yıl daha da büyüyor Yarışmada, "Yılın Üreten Kadın Girişimcisi, Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci, Kadın Kooperatifi, Sıfır Atık ve Yükselen Yıldız" kategorilerinde nakdi ödüller verilecek. Ekonomiye katma değer sağlayan kadın girişimcilerin değerlendirileceği yarışmanın başvuruları 31 Aralık'a kadar devam ediyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nın jüri tanıtım toplantısında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, jüri üyelerini seçerken farklı sektörlerden olmalarına dikkat ettiklerini belirterek, eğitim, ticaret, sanayi, enerji, tekstil gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren jüri üyelerinin yarışmacıları farklı bakış açılarıyla değerlendireceklerine dikkat çekti.

250 bin kadın yararlanacak

Kadının ekonomik yaşamın her düzeyine tam ve eşit katılımını sağlamak için çalıştıklarına işaret eden Osman Arslan, projeile üç yılda, farklı meslek gruplarından 212 bin kadın girişimciye 53 milyar TL finansal destek sağladıklarını söyledi. Finansman imkanı sağlayacakları kadın girişimci sayısını, 2024 yıl sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Arslan, "2024 için ayırmayı planladığımız kaynak 20 milyar TL'den az olmamak üzerine olacak. Üzeri de olursa onu da karşılayabilecek durumdayız" dedi.

Arslan, yarışmada birinci olan kadın girişimcilere 2024'te 1 milyon TL'den az olmamak üzere ödül rakamını değerlendireceklerini belirterek, "Bunun yanında finale kalan yarışmacılardan 1 yıl boyunca bankacılık hizmetlerimizden ücret almayacağız. Sadece ödülü kazananlara değil finalistlere de destek sunacağız. Amacımız kadın girişimcilerimizi pozitif ayrımcılığa tâbi tutmak" şeklinde konuştu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kadınlar borçlarına sadık

Finansmana erişimin zorlaştığı bir dönemde kadın girişimcilere verilen destek paketi ile özellikle teminatlandırma noktasında pozitif ayrımcılık sunduklarını ifade eden Osman Arslan, "Vermiş olduğumuz finansman kârlarının geri dönüş oranı yüzde 99 civarında. Kadınlarımız gerçekten borçlarına sadık ve bankamızdan kullanmış oldukları kaynakları doğrudan kendi işlerinin faaliyetlerine harcıyorlar. İş dışında bir faaliyete harcamıyorlar" dedi.

Rakamlarla Üreten Kadınlar Projesi

- Türkiye'de "girişimci kredi pazarı"nın yüzde 50'sini tek başına Halkbank finanse ediyor. Her iki kadın girişimciden biri Halkbank'tan aldığı kredilerle hayalini gerçeğe dönüştürüyor.