İçeriği boş helalleşme

Meseleleri, salt Cumhuriyet devrimlerine muhalefet yapmak değildi.Kemalizm'in halkçılık, milliyetçilik, devrimcilik içerentam bağımsızlık ilkelerini tasfiye etmek isteyenBatı'nın tam yörüngesine girmekti!

Komünizmle Mücadele Dernekleribunun sembolü oldu.

MİT MüsteşarıFuat Doğu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yaşar TunagürveFethullah Gülen gibi Gladio aparatlarıbu planın uygulayıcısı oldu. "Soğuk Savaş dini" yarattılar! Tek hedefleri vardı; "dinsiz solculara" karşı cihat yapmak!

BenzeriniVatikaneliyle dünyada da yaptılar!

-İlk Müslümanlar gibi-ilk Hıristiyanlar da devrimciydi. Zamanla Hıristiyanlık devlet tarafından gasp edildi ve egemenlerin yoksulları ezme aracına dönüştürüldü.

Din bilgini rahipT. Müntzer gibi köylü ayaklanmaları liderlerinden, Hıristiyan anarşist W. Weitling'e kadar düşünürler, devrimci dini diriltmek için mücadele verdiler.

BunaXIII. Leogibi papalar karşı çıktı. "Fakirlerin zenginlereimrenmesiniistismarauğratansosyalistler, özel mülkiyeti yok etmeye çalışıyor."

Vatikanbu anlayışla-Papa XII. Pius gibi-Hitler ve Mussolini'yi destekledi. Nazi ölüm kamplarına sessiz kaldı...

Soğuk Savaş'ınkullanışlı din kurumlarının oyunlarını bozanlar da yok değil.

Latin Amerika'da 1960'larda ortaya çıkanKurtuluş teolojisi, yoksulluğa ve sosyal adaletsizliğe karşı mücadeleyi esas aldı.

SolunveHıristiyanlığınkendilerine ait toplumsal değer ve taleplerinin ortak potada eritilmesiyle oluşan Kurtuluş teolojisi, iki grubu ortak paydada buluşturdu. Bu nasıl oldu Şöyle:

ABDarka bahçesiLatin Amerika'da Soğuk Savaş başlangıcında birçok askeri darbe yaptı. Darbelere kimi kiliselerdestekverirken, kimisimuhalifoldu. İşte bu süreçte sol ve bazı kiliseler arasında yakınlaşma gerçekleşti. Hele... Küba Devrimi Latin Amerika'da Kurtuluş teolojisini büyüttü.

Parantez açayım:

Fidel Castrodine karşı uzlaşmaz tavır yerine ılımlı anlayışa sahipti. Hatta Türkiye'ye geldiğinde Havana'dadin adamlarıyla sık yemek yediğini anlattı ve ekledi: "İncil'i okudum ve ondan birçok ders aldım. Hıristiyan düşünceyleMarksist düşünce arasında yakınlıklar buldum."

Keza: Fidel Castro'nun yakın dostu olanBrezilyalı rahip FreiBettoyazdığı "Fidel ve Din" kitabında, Küba devletinin insanların dini ritüellerini yerine getirilmesine olanak sunduğu ve bunu halkın kültürel zenginliği olarak gördüğünü belirtti...