Dinleyelim ninnimizi

Paptircem, ilk albümü "Büyüklere Ninniler" ile listelerime güneş gibi doğdu. 8 şarkıdan oluşan çalışmada uykusu kaçan büyüklere iç seslerinden sözlerle ulaşan Paptircem, başarılı bir ilk albüme imza atıyor.

Alternatif müziğin başarılı temsilcilerinden Paptircem, "Büyüklere Ninniler" ismini verdiği 8 şarkıdan oluşan ilk albümünü geçtiğimiz hafta bizlerle buluşturdu. Söz yazarı, besteci, yorumcu ve prodüktör olarak anılan Paptircem'in yıllardır biriktirdiği ve paylaşma cesareti bulamadığı birbirinden farklı 8 şarkıdan oluşan (Arada iki şarkıyı önden yayınladı) albümde Deniz Tekin ve Dilan Balkay ile de birer düet yer alıyor.
Albümü bir dağ evine kapanarak bitiren Paptircem'in çıkış şarkısı "Yalnızlık Bana Kalan" ile "Yamadım Yaralarımı" kalbimi kırıp yapıştırmayı ustaca başardı. Şarkılarında hayal kırıklıklarıyla birlikte umudu nasıl barındırdığını ise anlamakta güçlük çektim.
Geceleri düşünmekten uyuyamayanlar için ilaç niyetine olan albüm, dinleyicisini sarsarak geçmişe götürüp biraz da üzüyor.
Hem söz hem de prodüksiyon kalitesi açısından da özenilmiş bir ilk albüm sizleri bekliyor.
Hep birlikte dinleyelim ninnilerimizi.

NE DİNLEDİM

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Redd- "Tedavi Zor"
Nasıl Derler Bilirsin- "Yarım Kaldı"
Yalnayak- "Straight Hamam"
Melisa Karakurt- "Kalbine Nasıl Sığarım"
Can Koç- "Sana Anlatmadım Hiç"
Göksel- "Bıçak"

DİKKAT ÇEKENLER

Duygu Soylu'nun, "Güneyde Bir Yere" geçtiğimiz hafta yayınlandı. Sözleri Sadettin Dayıoğlu, bestesi Duygu Soylu'ya ait şarkının düzenlemesi Nedim Ruacan tarafından yapıldı. Pop müziğinin parlayan yıldızı Soylu'nun ışığından kendinizi mahrum bırakmamanızı öneririm.

Nova Norda ve Soft Analog bir araya gelerek "Bugün Benim Günüm" şarkısını yayınladı. Oldukça neşeli olan şarkı, Nova Norda ve Soft Analog'un organik yakaladığı uyumla gençlik marşı hissi de veriyor.

Bade de geçen hafta yayınlanan "Unut Gitsin" ile dikkat çeken isimlerden biri oldu. Aşk acısını anlattığı şarkıda, etnik düzenlemeli urban pop türünü işitiyoruz. Bade, bahar gelmeden "Unut Gitsin" diyor.