Urfalı Hasan ve ABD'li akademisyenler

ABD'de, AB'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe ile gözaltına alınıyor. ABD'nin ünlü Columbia Üniversitesinde başlayan protesto, ABD geneline yayıldı. ABD polisi, Emory Üniversitesinde ekonomi profesörü Fohlin ile Felsefe Bölüm Başkanı McAfee'yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı. Demokrasiden, insan hakları ve özgürlüklerden bahsedilen Amerika'da mevzubahis Siyonizm ve İsrail olunca hepsi rafa kalkıyor.

2000'de Lübnan sınırından İsrail'e attığı sembolik taştan sonra atılmak istenen ancak rektörün "ifade özgürlüğü" yazısıyla sahip çıktığı Edward Said'in öldüğü 2003'e kadar hocalık yaptığı Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestolar dünyaya yayıldı.

Dünya Siyonizm'e karşı birleşti.

Öğrencilerin çadır kurarak katıldığı ve polisin sert müdahaleleriyle gündemden düşmeyen eylemlere akademisyenler de destek veriyor. Dünyanın her yerinden tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

ABD'de Özgürlüklere Ters Kelepçe!

Emory'de polis eylemlere katılan ve öğrencilerine destek veren ekonomi profesörü Caroline Fohlin ile Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee'yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı.

McAfee'nin gözaltına alınışı bir doktora öğrencisinin çektiği videoyla tüm dünyaya yayıldı.

Filistin'e destek gösterilerine katılan öğrenci ve akademisyenler her türlü engelleme ve ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

Filistin lehine kurulan çadırlar nedeniyle öğrenciler okullardan uzaklaştırılıyor.

Yurtta kalıyorlarsa, yurt hakları ellerinden alınıyor,

Uluslararası öğrencilerin vizeleri iptal ediliyor veya askıya alınıyor.

İsrail'i protesto eden öğrenciler antisemitizmle suçlanarak görüntüleri ve kimlikleri her yerde afişe edilecek şekilde yayılıyor.