Pazar akşamı haberlerde... "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu..."

Önceki gün İstanbul'da muhteşem bir miting vardı. İstanbul halkı akın akın miting meydanına geldi. Cumhur İttifakı en büyük mitinglerden birisini İstanbul'da yaptı. Ramazan olmasına rağmen insanımız bu alanı doldurdu.

Bu büyük ilgi zaferin habercisi. Bu kalabalığa bakılırsa İstanbul'da nasipse Murat Kurum kazanacak. Şimdiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum diyebiliriz. İstanbul halkı kararını vermiş.

Bu mitingde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum muhteşem bir konuşma yaptı. Sadece İstanbul diyerek bu kentin sorunlarını çözeceğini belirtti. Gerçekten geriye dönüp baktığınızda 5 yıl İstanbul'da boş geçti. Hizmet yapılmadı. İmamoğlu bu koltuğu kariyer basamağı olarak değerlendirdi. Önce Cumhurbaşkanı olmak istedi. Sonra Cumhurbaşkanı Yardımcılığına fit oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybedince bu sefer de CHP'ye el attı. Partinin genel başkanını değiştirmek için çabaladı. Kamu gücünü kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan indirdi. Hep siyasi tartışmalarla gündeme geldi.Elazığ Depremi yaşandı. Kendisi Erzurum'da kayak yapmaya gitti. İstanbul'da sel felaketi yaşandı, Bodrum'da tatile gitti. Temel atmama törenleri yaptı. İmamoğlu ben hizmet yapmam nasıl olsa İstanbul halkı beni seçmek zorunda kalacak dedi.

Erdoğan karşıtlığı üzerinden propaganda yapıyor. Sürekli kendisini Erdoğan ile bir tutmaya çalışıyor. Yerel sorunlara hiç girmiyor. İstanbul'da metro felç olmuş. Otobüsler yanıyor. Ulaşım bir işkenceye dönmüş. Bu ortamda İmamoğlu hâlâ Erdoğan diyor. Kardeşim İstanbul'a ne yaptın onu anlat. Sürekli mağdur edebiyatı yapıyor.

Murat Kurum tam bir görev adamı. Hizmet adamı. İstanbul'un metro sorununu Murat Kurum çözer. İstanbul'ayeni su kaynaklarını Kurum getirir. İstanbul halkının en çok korktuğu deprem sorununu Kurum çözer. Bu konuda ehliyet ve liyakati var. Gözü ve gönlü İstanbul'da. İstanbul halkı hizmet istiyor. Siyasi tartışma istemiyor.

Bu mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli hizmete vurgu yaptı. Ekrem İmamoğlu ile polemik yapmadı. Gerçekten İstanbul'un ulaşım sorunu çözülecekse Murat Kurum ve hükümet uyumu ile çözülür. Devletin desteği olursa projeler yürürlüğe girer.

İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu sürekli mazeret üretiyor. Parayı reklam ve konsere harcıyor. Bununla yüzleşmek yerine kabahatlerini örtmek için bir de "engelleniyoruz" yalanına sarıldığını dile getiren Erdoğan, "Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok, tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasıyla bunu almıştır. Hâlbuki rahmetli Barış Manço'nun dediği gibi, 'Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker.' Son 5 yılda 5 katına çıkartılan belediye borçlarıyla gelen kaynak, şahsi ihtiraslara hizmet edecek işlere harcanırsa elbette oradan eser çıkmaz. Yaşanan diğer rezillikler bakımından da bu şehir 30 yıl geriye gitti" diye konuştu.