Ne izledik biz

Ülke futbolunun en değerli maçlarının başında gelen bu büyük derbi futbol kuraklığının geldiği boyutun göstergesiydi. İlk yarım saatte top tam 20 kez taça çıktı, Arda Kardeşler 16 kez faul düdüğü çaldı, taraflar '0' korner kullandı. Yani yüksek yoğunluklu fiziksel mücadele, bolca stres ve keyifsiz bir derbi izledik. Gol beklentisi sıfıra yakın seyrederken, 35 dakikada '0' isabetli şut, 3 kez de şut denemesi vardı.

Haberin Devamı

Oyunun üçte birlik bölümü kalan süreye ışık tutuyormuş da haberimiz yokmuş. 90 dakika sonunda tam 45 faul oldu, 55 kez top taça çıktı, pas yüzdesi 70'te kaldı, ilk isabetli şut 70. dakikada atıldı. İki taraf da kendi solundan hücum etmeyi tercih etti. Cengiz Ünder'in olduğu kanatta Barış Alper'in fizik üstünlüğü fazlasıyla dikkat çekti. Ziyech'in geri koşu zaafı da Fenerbahçe'yi Ferdi ve Tadiç'in koridorunda cesaretlendirdi.

Avantaj Galatasaray'da

İrfan Can Kahveci en son ne zaman 8 numarada oynamıştı, sanırım kendisi bile hatırlamıyor olabilir. O bölgenin sıcak oyuncusu İsmail Yüksek varken Cengiz'e yer açmak için İrfan Can'ı merkeze çekmek Fenerbahçe'yi düzeninin dışına çıkardı sağ kulvarı tıkandı.