Güçlü 'A' zayıf 'B'

İdeal stoper tandeminin çökmüş olmasının etkilerini göz ardı etmemek kaydıyla İsmail Kartal'ın en büyük yanılgısının; Trabzonspor'un ana planını yani Paul Onuachu'nun yüksek top becerisini küçümsemek olduğu hafta sonu fazlasıyla göze battı. Nijeryalı santrforun Türkiye kariyeri Beşiktaş maçıyla başlamış ve o derbiyi Trabzonspor, Onuachu'nun sakatlanıp çıkana kadarki performansıyla devre bitmeden 2-0'a getirmişti. Onuachu topa sahip olan tüm rakiplere karşı aynı oyunu oynuyorken ondan seken toplara gidememeyen her takım benzer sonu yaşıyor.

Haberin Devamı

Trabzon'un ana planı

Ludogorets'in başlattığı, Pendik'in 30 dakika denediği, Trabzonspor'un ana plan olarak uyguladığı kaleden oyun başlatmama ve uzun topla oynama taktiği Fenerbahçe'nin panzehiri olmuşa benziyor. Topu kalesinden pas örgüsüyle çıkarmaya çalışan rakiplere karşı güçlü bir A planı olan İsmail Kartal'ın bundan sonrası için uzun top savunmasının üzerinde durması kaçınılmaz.

Zorlayıcı bir hafta

Yarın Ludogorets deplasmanına çıkacak Fenerbahçe'yi hafta sonu da ligin en zorlu deplasmanlarından biri bekliyor. Adana Demirspor'un savunma arkası koşuları, ideal stoperleri olmadan Fenerbahçe için fazla zorlayıcı olabilir. Samet Akaydın, Trabzonspor maçında kötü bir sınav verdi ama taraftarın onu ıslıklaması oyuncunun özgüvenini yerle bir etti. Samet, genç bir oyuncu değil, 28 yaşında A Milli Takım'a çağrıldı, 29 yaşında büyük takıma transfer oldu. Ama hafta sonu yaptığı hataların ardından topu ayağına her aldığında ıslıklandı. Becao ve Djiku sahalara dönene kadar Samet'in ayağa kalkması kolay olmayabilir. Eldeki tek sağlıklı stoper Samet ve henüz bir kaç hafta önce nefis iki Milli maç oynayıp büyük bir özgüven kazanmışken Fenerbahçe taraftarının daha bağışlayıcı davranması beklenebilirdi.