Baskımetreyi kırdılar

Galatasaray'ın attığı ilk gol Okan Buruk'un Trabzonspor, Manchester United maçlarında ısrarla uyguladığı, her maç biraz daha üzerine pratik yaptığı Beşiktaş derbisinde kusursuza yaklaştırdığı ön alandaki bire bir baskı oyununun eseri. Beşiktaş'a karşı ilk yarım saatte maç 11'e 11 devam ederken öyle şiddetli bir baskı yaptılar ki, Amartey ile Colley çaresizlik içinde Mert'e dönmek zorunda kaldı. Galatasaray, deyim yerindeyse orta saha çizgisini rakibine sınır haline getirdi ve Beşiktaş'ı sahada hapsetti.

Haberin Devamı

Sakince kararı bekledi

Oyunun temposunu istediği gibi ayarladı, Icardi ise ilk yarım saatte derbiyi bitirecek kadar bol aksiyonlar gerçekleştirdi. Arjantinli yıldız Beşiktaş'ın iki stoperinin arasında attığı zor golün ardından kaleci Mert'in atılmasına sebep olan pozisyonu da hazırladı. Icardi ne kadar büyük bir sporcu olduğunu da bu pozisyonda bir kez daha gösterdi. Mert'in hamlesinden sonra düşmedi, yuvarlanmadı, eli görmesine rağmen kendini paralamadı. Pozisyonu takip etti, bitirmeye çalıştı ve sonrasında sakince kararı bekledi.

Haberin Devamı

Domine ettiler

Beşiktaş 30. dakikadan sonra 10 kişi oynadı ama Galatasaray başlangıçtan itibaren oyunu domine etti. Icardi ve arkadaşları ilk yarı boyunca Beşiktaş'a sadece 1 şut izni verirken 8'i isabetli 13 şut çekti, rakip ceza sahasında tam 20 kez topla buluşma gerçekleştirirken Burak Yılmaz'ın futbolcularını kendi ceza sahasına sokmadı. Burak Yılmaz'ın Masuaku ve Oxlade-Chamberlain'i oyuna sürmesinin ardından takımın öne doğru cesaretle gitmesi Galatasaray'ın baskısını kırma çabalarıydı. İlk yarının kötülerinden Rosier'in ikinci yarıda Angelinho'ya kurduğu üstünlük Galatasaray'ın sol kenarını geri iten en önemli faktördü. Nitekim Oxlade'in golündeki aslan payı sağ bek Rosier'e aitti.